İstanbul öncesi İran'da kırıklık

Fransız haber ajansı AFP, İstanbul'a nükleer müzakereler için gelen İran heyetine yakın bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Tahran'ın yarınki nükleer müzakereler öncesi Batı'nın tavrının "hayal kırıklığı ve cesaret kırıcı" olduğu görüşüne vardığını belirt

İstanbul öncesi İran'da kırıklık

Fransız haber ajansı AFP, İstanbul'a nükleer müzakereler için gelen İran heyetine yakın bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Tahran'ın yarınki nükleer müzakereler öncesi Batı'nın tavrının "hayal kırıklığı ve cesaret kırıcı" olduğu görüşüne vardığını belirtti.

İsminin açıklanmasını istemeyen kaynak, "İran heyeti, G-8 dışişleri bakanları toplantısında yapılan açıklamaları hayal kırıklığı ve cesaret kırıcı buldu" dedi.

RUSYA: İSTANBUL'DAKİ TOPLANTIDAN UMUTLUYUZ

G-8 dışişleri bakanları toplantısı sonrası ABD'nin başkenti Washinton'dan Moskova'ya dönen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran'ın nükleer programının askeri bir boyutunun olmadığının kesinleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Rusya ve ABD'nin İran'ın nükleer programının askeri bir boyutunun olmadığını kesinleştirme hedefinin bulunduğunu kaydeden Lavrov, ''Bu konuyla Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) ilgilenmeli.

Clinton ile İran'ın nükleer programı konusunu ele aldık. İranlı temsilcilerin 6'lı Grubun temsilcileriyle 14 Nisan'da İstanbul'da yapacağı görüşmeden oldukça umutluyuz'' dedi.

İranlı müzakerecilerin İstanbul'daki toplantı öncesinde sorunun çözümü için yeni inisiyatiflerle geleceklerini açıkladığını hatırlatan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ''ABD açısından karşılıklı olma koşuluyla aşama aşama nasıl ilerlenmesi gerektiğine dair somut fikirleri var.

İran bir adım atar ve 6'lar Grubu da İran'ın kaygıları konusunda orta yolda buluşur'' şeklinde konuştu.

İRAN HEYETİ İSTANBUL'DA

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve Nükleer Başmüzakereci Said Celili, İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleriyle Almanya'dan oluşan ''5 artı 1'' ülkeleri arasında yarın yapılacak nükleer müzakereler toplantısına katılmak üzere İstanbul'a geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset