İşçi Partisi'nde arama yapılıyor

İşçi Partisi'nin Ankara Genel Merkezi'nde ve İstanbul'da da parti il başkanının evi aranıyor.

İşçi Partisi'nde arama yapılıyor

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ile İşçi Partisi Genel Başkanvekili Mehmet Bedri Gültekin'in partideki makamında ve evinde polis tarafından başlatılan arama devam ediyor.

Soruşturma kapsamında İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince İşçi Partisi Genel Merkez binasında Genel Başkanvekili Gültekin'in makamında ve Batıkent'teki evinde arama yapılıyor.

Aramanın yapıldığı parti binası önünde İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, polisin parti binasında arama yapmasının asıl gerekçesinin İşçi Partisi'nin ve Ulusal Kanal'ın sesini kısmak olduğunu iddia etti.

Özbey aramaların hukuka aykırı olduğunu ileri sürerek, "Şu anda Ankara'da sadece Genel Başkan vekilimizin ofisinde ve evinde bir arama yapılıyor. Kendisi hakkında ayrıca bir göz altı kararı var. İstanbul'da misafir olarak kaldığı evde de gözaltına alındığını öğrenmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

İstanbul 10. Ağır Ceza mahkemesi tarafından ayrıca Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turhan Özlü, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel hakkında da gözaltı kararı alındığını belirten Özbey, İstanbul'da da Ulusal Kanal binasında ve İstanbul Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalışan Mehmet Perinçek'in evinde arama yapıldığını öğrendiklerini söyledi.

Özbey, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Kuzey Kıbrıs Türk Cumhriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile AK Parti'li Burhan Kuzu arasında geçen telefon konuşmalarının internette ve bazı basın yayın organlarında yayınlanması ile ilgili soruşturma başlatıldığını" ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler