"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'

Erdoğan şunları söyledi: "Terörle mücadelenin sadece güvenlik tedbirleriyle olmayacağı bilinmesine karşı hükümetimiz dönemimize kadar bu mücadelenin çok taraflı yürütülmediği sadece güvenlik güçlerinin üstüne yüklendiğini gördük.Terörle mücadele salt güve

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'

Erdoğan şunları söyledi: "Terörle mücadelenin sadece güvenlik tedbirleriyle olmayacağı bilinmesine karşı hükümetimiz dönemimize kadar bu mücadelenin çok taraflı yürütülmediği sadece güvenlik güçlerinin üstüne yüklendiğini gördük.

Terörle mücadele salt güvenlik tedbirleriyle yürütülemez. Terörü doğuran zeminleri, gençleri dağa yönelten koşullarını ve istismar alanlarını ortadan kaldırmak zorundayız. Demokrasi ve terörle mücadele arasındaki hassas çizgiye dikkat etmek zorundayız.

Terör örgütü bölgedeki yoksulluğu yıllarca istismar etti. Eğitimin yayılmamasını, hastane yapılmamasını istismar etmiştir. Bölgenin yoksulluktan, işsizlikten kurtulmasına yönelik her tür yatırımı var gücüyle engelemeye çalışmıştır. Tüm bu baskılara karşın, 8 yıllık iktidarımız boyunca 30 milyar TL yatırım yaptık. Biz bölgeye uzaktan uzağa ahkam kesenlerden olmadık. Hiç kimse Güney ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin 8 yıl öncesiyle aynı görüntüde olduğunu söylemeyez.

Terör ve bölgenin meselesi salt güvenlik tedbirle sonlanmayacağı gibi sadece ekonomik önlemlerle de çözülmez. Demokrasi taleplerine de kulak verin

ANKET SONUÇLARI
Biz yönetime gelmeden önce bölgede yaptırdığımız anket sonuçları bize şunu gösterdi: 'OHAL'i kaldırın biz sizinle yan yanayız' dediler. Bu kararları aldık OHAL'i kaldırdık, Çekiç Güç'ü biz gönderdik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.

Biz etnik milliyetçilik yapmıyoruz. 72 milyon vatandaşın tamamını Yaradan'dan ötürü seviyoruz. Hepsine saygı duyuyoruz, duymaya da devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşlığı ortak paydasında birleşelim, bütünleşelim"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler