'İnsan hakları öncelikli hedefimiz'

CHP Trabzon İl Başkanı M. Volkan Canalioğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu günü yaşamın her anında ve hergün insanı temel alan, insana odaklanan, insanı baş tacı yapan bir anlayışın esas alınması gerektiğini söyledi

'İnsan hakları öncelikli hedefimiz'

CHP Trabzon İl Başkanı M. Volkan Canalioğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu günü yaşamın her anında ve hergün insanı temel alan, insana odaklanan, insanı baş tacı yapan bir anlayışın esas alınması gerektiğini söyledi.

Başkan Canalioğlu, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabulünün 62. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ''insanların kişilik ve kimliklerinin yanısıra temel hak ve özgürlükleriyle sağlıklı, huzurlu, özgür ve mutlu yaşamalarını'' diledi. Canalioğlu, ”Ne yazık ki dünyanın çeşitli bölgelerinde, terör olaylarının ve savaşın yaşandığı, ülkemizde insan hakları ihlallerinin arttığı, demokratik haklarını arayan öğrencilerin sokaklarda dövüldüğü, işkencenin, kötü muamelenin gündemden düşmediği, işsizliğe, açlığa mahkum edilen insanların sadakaya alıştırıldığı, şehit kanlarıyla kazanılan topraklar üzerinde oynanan oyunların her geçen gün arttığı, ülkenin bölünme aşamasına gelindiği koşullarda İnsan Hakları Günü kutlanıyor. Türkiye'de insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesi öncelikli hedefler arasında yer almalıdır” dedi.

Canalioğlu, sadece İnsan Hakları Günü yıldönümünde değil, yaşamın her anında ve her gün insanı temel alan, insana odaklanan, insanı baş tacı yapan bir anlayışın esas alınması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Cinsiyeti, mezhebi, inancı, ideolojisi, felsefesi ne olursa olsun, insan insana eşittir. İnsan ama boynu bükük insan değil. İnsan ama karnını doyuramayan insan değil. İnsan ama 'yarın halim ne olacak' diyen insan değil. İnsanın; ihtiyaçlarını karşılayabilen, kimseye boyun eğmeden, sadaka beklemeden, çoluğunu çocuğunu, eşini, anasını, babasını hiç kimseye muhtaç etmeden yaşatabilen insan olma erdemine ulaştırılması hükümetlerin asli görevlerindedendir. İnsanların insanca yaşadığı bir dünya umuduyla İnsan Hakları Günü kutlu olsun…”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler