İnci Güngör Büyükşehir'e aday oldu

Vatan Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnci Güngör Adaylığını açıkladı.

İnci Güngör Büyükşehir'e aday oldu

Haber61 - Haber Servisi -

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimler öncesinde Vatan Parti'sinin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnci Güngör, bugün düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını ve projelerini açıkladı.

Haber61 TV'nin canlı yayınladığı toplantıda Güngör şöyle konuştu;

Planlama mesleğinde 40 yılı aşkın süre yaşamım belediyelerde geçti. Vatan Partili bir cumhuriyet kadını olarak bu onuru yaşamak adına büyükşehir belediye başkanlığını kendime hedef seçtim. Yerel yönetimleri anayasamız şöyle tanımlıyor; Halkın ortak ihtiyaçlarını karşılayan kuruluşlardır. Yani belediyenin görevi halka hizmet etmektir. İmar alanları açmak değil. Halkın ihtiyaçları nelerdir.Dünyada Trabzon nedir buna baktım. Trabzon Batı Asyanın liman kapısı. Çin’e kadar tümipekyolunun dünyaya açılan merkezi. İpekyolunun olmazsa olmaz kentidir. Böyle bir misyonu var Trabzon'un . Bu konumu başkan olursam değerlendirerek Asya ülkeleriyle bağlantı kurup ekonomik olarak daha da gelişeceğimizin sözünü veriyorum.

Ülke coğrafyasındaki duruma gelince fındıkta dünyada ilk sırada çay üretimince, balıkta da fena düzeyde değil. Bu 3 dala zirai destek vereceğime söz veriyorum. Toprak olarak bakıldığında ise ne ekerseniz yetişiyor. Dolayısıyla büyükşehir yasası öncesi ilçelerimizde köy olan halen mahalle statüsü alan yerleşim birimlerinde bu dönem seçilecek muhtarların her birinin kooparatifleşmesine imkan sağlayacak. Muhtarlar onları organize edecek. Büyükşehir bünyesinde üretim kooperatifleri merkezi kuracağız.

Yerel ve yapısal olarak bakıldığında Trabzon’da herşey var. İstanbul’da ne varsa var. Herşey iç içe. Mutlaka sadeleştirilip rahatlatılması gerekiyor. Daha önce kapatılan belde binalarında hizmet binaları kurmamız lazım.

Trafik konusu benim alanıma giriyor. Trabzon’un topografyasına bakmak gerekiyor. Buranın merkezi Arafil boyu ile Faroz sahili arası kentin merkezidir. Bütün kaos burada. Tanjant yolunu birkere Kiler’in olduğu bölgeden yere batırıp Sağıroğlu Otel’in oradan sahile bağlayacağım. Böylece Aşıklar Parkı ile Meydan Parkı birleşecek. Faroz ile Arafilboyu noktalarında çok büyük otoparklar inşa edilecek.  Buralar şehir otoparkları olacak. İkisi de kentsel dönüşüm alanıdır. Altyapısı zaten şuan çok müsait. Burada mini metrobüs hattı oluşturacağız. Raylı sistem eğimli arazide pahalı bir sistem.  Düşündüğümüz sistem zaten 20 km bir alanı kapsıyor. Ve bunun ücretsiz olmasını düşünüyorum.

Ganita bir mücevher gibidir. Şuanda oraya erişim için mücadele etmek zorundasınız. Ganita’ya erişim projesi mutlaka yapılmalı.

Bahsettiğim mini metrobüs hattı denize paralel bir hat.Bazı hatlarda sahile erişilen yürüyen bantlar yapılmalı. Dolgu alanları yapmakla kent yaşamaz. 

Terminelin de mutlaka yeniden yapılması gerekiyor. Bunun için batı yakası daha uygun. Akyazı’da olması çok uygun olurdu onu da araştıracağım.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset