İlk Bakan yardımcısı 7 çocuklu prof

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyelerinden Prof.Dr. Davut Kavranoğlu'nun atama kararnamesini Başbakanlığa gönderdi.PROF. DR. DAVUT KAVRANOĞLU KİMDİR? 49 yaşındaki Kavranoğlu, 1997-2009 ar

İlk Bakan yardımcısı 7 çocuklu prof

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyelerinden Prof.Dr. Davut Kavranoğlu'nun atama kararnamesini Başbakanlığa gönderdi.

PROF. DR. DAVUT KAVRANOĞLU KİMDİR?
49 yaşındaki Kavranoğlu, 1997-2009 arasında da mobil, uydu haberleşmesi, GPS teknolojileri ve internet uygulamaları konusunda teknoloji geliştiren ve üreten şirketler kurup yönetti.

BAŞBAKAN GİBİ RİZELİ
Kavranoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan gibi Rizeli. 1962'de Gündoğdu'da doğan, ortaokul ve liseyi İstanbul Suadiye Lisesi'nde okuyan Kavranoğlu, 1984 yılı yaz döneminde İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği'nden fakülte ikincisi olarak mezun oldu. California Institute of Technology'de (Caltech, Pasadena, CA) 1986 yılında master ve 1989 yılında doktorasını elektronik mühendisliği alanında tamamladı. Doktoradan sonra Suudi Arabistan'da bulunan King Fahd University of Petroleum and Minerals'da 1989 yılında yardımcı doçent, 1993 yılında doçent oldu.

2006-2007 arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde doçent olarak kısmi statüde görev yapan Kavranoğlu, Ağustos 2009'da Yalova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne Profesör olarak atandı.

7 ÇOCUK BABASI
Çok sayıda makale ve yayını bulanan Kavranoğlu, evli ve 7 çocuk babası.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset