İl Başkanları Ankara'da kapıştı

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen 'Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'nin 2.gününde düzenlenen panelde siyaset krizi yaşandı. Ak Parti İl Başkanı Dr. Adnan Günnar ile CHP İl Başkanı Necip Yıldız'ın katıldığı DP il başkanı Ömer

İl Başkanları Ankara'da kapıştı
Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen 'Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'nin 2.gününde düzenlenen panelde siyaset krizi yaşandı.

Ak Parti İl Başkanı Dr. Adnan Günnar ile CHP İl Başkanı Necip Yıldız'ın katıldığı DP il başkanı Ömer Yıldız ile MHP il başkanı Nihat Birinci'nin katılmadığı 'Trabzon'un Geleceğine Bakış' konulu panelde 2 il başkanı birbirine girdi.

Başkanlar yatırımlar konusunda birbirlerini insafsızlıkla suçladı.

Prof. Dr. Ruşen Keleş'in yönettiği panelde CHP İl Başkanı Yıldız 'AKP iktidarının geçmişte Trabzon genelinde verdiği sözlerinin hiçbirini yerine getirmediğini belirterek” Doğal gaz 2005 yılından beri Trabzon'a gelecek deniyor. 2010 yılındayız hala doğal gazın gelmesinden bahsediyorsunuz. Asım Aykan'ın doğal gazın çakmağına 2004 yılında basacağız şeklinde açıklaması vardı. Nerede beyefendi? Kullanıyor muyuz doğal gazı?'şeklindeki konuşmasına Günnar müdahale etti.

Ak Parti İl Başkanı Günnar, 'Sayın Başkan doğal gaz ne zaman gelecek diyor. Doğal gaz Trabzon'a geldi zaten. El insaf. Gelen bir şey için ne zaman gelecek denir mi? Trabzonlu doğal gazın çakmağına ne zaman basacak diyorsanız CHP'yi beklersek geleni de kaybedebiliriz. Allah korusun' ifadeleriyle cevap verdi.

Panelde Günnar'ın eğitimden sağlığa, ticaretten turizme kadar birçok alanda Trabzon'a yapılan yatırımları konuşmasında dile getirmesinin ardından CHP İl Başkanı Yıldız' AKP İl başkanı Günnar'ı samimi olmamakla suçladı.

CHP İl Başkanı Necip Yıldız şu ifadelere yer verdi:

”Trabzon'a 5 yıldızlı otelleri gerçekten yapmak istiyor isek 2016 olimpiyatlarında Trabzon'u aday şehirler içine alıp Başbakanın ortaya koyduğu 1 milyar dolarlık yatırımlardan Trabzon'a 200 milyon dolarını Trabzon için harcardınız. Trabzon'da CHP döneminde başlayan Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi 2 ay içinde bitmesi gerekirken ,1 yıldır burayı bitiremediniz.

Çömlekçi Kültür turizm projesi olduğunu söylüyorsunuz. Lütfen bu hazırlıkların ne olduğunu hangi hazırlıkları yaptığınızı proje çalışma aşaması nedir açıklayın. Ben bilmiyorum Trabzonlu da bilmiyor. İkinci pist için girişimde bulunduğunuzu söylediniz. Bu girişim nedir bunu da açıklarsanız sevinirim. AKP'nin söz verip verdiği sözleri yerine getirmediğini biliyoruz'

SÖZ VAR İCRAAT YOK
Başbakan'ın 2007 yılında Akyazı Projesi ile ilgili açıklamalarının henüz unutulmadığını belirten Yıldız, 'Kendisi Trabzon'daki konuşmasında ben bu projenin arkasındayım dedi. Aradan 3 yıl geçti bu proje askıda. Sayın Bakan dün konuşmasında Başbakanın TOKİ başkanına telefon açtığını Akyazı projesinin TOKİ'ye verildiğini söyledi. Daha önce de Hamdi Akın'a da verilmişti. Şu anda Akyazı projesinin ÇED raporunun yapılmadığını biliyoruz. Trabzon'da yapılan toplantılarda Akyazı'nın böyle bir projeye elverişli olmadığını bilim adamları söylüyor. Bu Akyazı projesi olarak mı hayata geçecek yoksa yeni bir yer mi buldunuz? Bunu da açıklarsanız seviniriz. Yeni üniversitelerden yeni fakültelerden bahsediyorsunuz. Önce 2007 yılında Tonya'da meslek yüksek okulunu yapın da ondan sonra söylediklerinize inanalım. MYO'nun maliyeti 300 milyarı bulmuyor. 2007 yılında bakanın sözü var ama yerine getirilmedi. Şu anda Tonyalılar para toplayıp yer alma peşindeler. Şu açılacak olan üniversitelere verecek olduğunuz paradan 300 milyar Tonya'ya gönderin de bu MYO açılsın. Artık vaat vermekten vazgeçin' ifadelerine yer verdi.

NEZAKETSİZLİK YAPMAM
Ak Parti İl Başkanı Adnan Günnar ise CHP İl Başkanı tarafından panelin maksadı dışına çıkarıldığını ifade ederek, “Bu panelin maksadı bir siyasi partinin il başkanı olarak değil siyaseti kullanmaksızın Trabzonla ilgili ne düşündüklerimizi aktarmak sanıyordum.. Saygıdeğer katılımcılara nezaketsizlik yapmak istemem ama siyasi polemik ortamına girilecekse buna da hazırız. Trabzon Ak Parti İl başkanı olarak Trabzon'un geleceği nasıl olması gerektiğini düşündüm. Maçka belediye başkanı burada. Çakırgölle ilgili araştırmalar yapılıyor. Yol meselesi bir sorundu. Sümela Milli parklar statüsünde olduğu için buradan geçirilecek yol meselesi bir sıkıntıydı. Bu da aşılıyor. Ben Trabzon'un Büyükşehir'den öte dünyanın en önemli şehirlerinden birisi olması için hedeflerden bahsettim. Bütünşehirden büyükşehire mesajının da iyi anlaşılması gerekiyor.
Biz Trabzon'un kısmen büyükşehir olmasından da öte gerçekten büyükşehir olması için projelerimiz var. Trabzon'u ticaret merkezi olmasını istiyoruz. Trabzon belediye başkanı bu konu üzerine ciddi çalışmalar yapmaktadır.

Fındık konusunda arazilerin daraltılması konusunda herkes hemfikirdi. Hükümet bu konuda üzerine düşeni yapmadı mı? Biz ufukları görebilen bir zihniyetle geliyoruz. Biz hedefleri ortaya koyalım diye bu paneldeyiz. Sayın başkanımı davet ediyorum. Sayın Necip Yıldızla uygun zeminlerde her türlü tartışmaya hazırım. Kendilerini bilgilendirmeye hazırız. Doğal gaz ne zaman gelecek dendi. Doğal gaz Trabzon'da işte geldi zaten. El insaf. Gelen bir şey için ne zaman gelecek denir mi? Ne zaman çakmağa basacak diyorsanız CHPyi beklersek geleni de kaybedebiliriz Allah korusun' dedi.

TRABZON'A HAKSIZLIK YAPILIYOR
Bunun üzerine tekrar söz alan Yıldız, 'Sayın başkan kendisi iyi bir demagog. Demagojiyle bir yere varamazsınız. Onu yaptınız bunu yaptınız Madem öyle 2004'te don felaketinden dolayı üreticiye verecek olduğunuz 2 trilyonu verdiniz mi? Fındığı destekleme alımı için vat ettiğiniz parayı verdiniz mi? Bu anlayışla bir yere varamayız. Sürekli vaat ediyorsunuz icraat nerede? Vekilimiz Hamzaçebi önerge verdi AKP desteklerse olurdu. Sonuç olarak iş parmaklara geliyor. Kabul edilmiyor. Madem AKP'li vekiller Büyükşehir olunmasını istiyor niye hayır dediler. Sayın Günnar Trabzon'da işsizlik had safhada. Trabzonda işsizlik 2007'den bu yana işsizlik Trabzon'da yüzde 61 arttı. Ak Parti'nin yaptığı Trabzon'a haksızlıktır' ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset