"İdama değil sorguya gidiyorlar"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarından İbrahim Kalın, Twitter'da, polisin zanlıları gözaltına alış biçimini eleştirdi ve "idama değil sorguya gidiyorlar" dedi. Kalın, "garabet" olarak nitelendirdiği bu uygulamaya son vermek için Adalet Bakanlığ

"İdama değil sorguya gidiyorlar"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarından İbrahim Kalın, Twitter'da, polisin zanlıları gözaltına alış biçimini eleştirdi ve "idama değil sorguya gidiyorlar" dedi. Kalın, "garabet" olarak nitelendirdiği bu uygulamaya son vermek için Adalet Bakanlığı'nın devreye girdiğini de yazdı.

"POLİSLERİN GÖTÜRÜŞ ŞEKLİ GARABET"

Başbakan'ın danışmanlarından İbrahim Kalın, Twitter'da sabah saatlerinde attığı ilk twitte "Sorgulamaya götürülen kişilerin götürülüş şekli ayrı bir garabet: iki kişi koluna girmiş, bir kafasını tutuyor, üc kişi arkadan geliyor..." yazdı.

Kalın, bu "garabetin" aynı zamanda televizyonlarda da sayısız kez tekrarladndığını belirti ve bir noktanın altını çizdi, "böyle bir talimat yok". İşte Kalın'ın du konudaki twiti:  "Bütün bunları kameralar, adeta suc filmi modunda cekiyor. Sonra defalarca TV'lerde yayımlanıyor. Sorguya böyle götürmek icin bir talimat yok"

"ADALET BAKANLIĞI DEVREYE GİRİYOR"

Başbakan'ın danışmanı Kalın, bu gözaltı uygulamasına son vermek için Adalet Bakanlığı'nın devreye girereceğini de yazdı. "Kaçma ihtimali olmayan insanları 'hannibal' gibi orasından burasından tutup götürmek, insan onuruna aykırı. İdama değil, sorguya gidiyorlar. Ayni ayıbı, KCK tutuklamalarında da gördük. İyi haber: Adalet Bakanlığı bütün bunlara son vermek icin devreye giriyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset