İdam için kampanya başlatıldı

12 Eylül askeri darbesin döneminde idamla yargılanan ve 11 yıl çeşitli cezaevlerinde yatan eski Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Ulu da kampanayaya destek verdi.BBP İl Başkanı Zekai Çakır ve diğer yöneticiler, TÜİK binası önünde kurulan stantta, idam

İdam için kampanya başlatıldı

12 Eylül askeri darbesin döneminde idamla yargılanan ve 11 yıl çeşitli cezaevlerinde yatan eski Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Ulu da kampanayaya destek verdi.

BBP İl Başkanı Zekai Çakır ve diğer yöneticiler, TÜİK binası önünde kurulan stantta, idam cezasının tekrar Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması için imza kampanyası başlattı. Dört sürecek kampanyaya, vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. İl Başkanı Çakır, 4 Nisan'a kadar toplanacak imzaları TBMM'ye göndereceklerini söyledi. Devletin imanının adalet olduğunu belirten Çakır, kaybolan çocuklar konusunun hem ulusal hem de uluslararası bir mesele olduğuna dikkat çekerek, "Bu meseleye ciddi bir şekilde bakılması gerekir.

Devlet, yılda bin 400 çocuğun kaybolduğunu açıklıyor. Gerçekte yılda 3 bin çocuk kayboluyor, akıbetleri de genellikle Kayseri'dekiler gibi oluyor. Bu kan donduran olayda bile Cumhurbaşkanı ve Başbakan devreye girdi, 1,5 yıl sonra sonuçlandı.

Devletin itibarı, üç yavrumuzla birlikte toprağa gömüldü. Devlet ahlâki, ekonomik ve bölücü terörle ilgili hak dağıtamıyorsa imanı var diyebilir miyiz?" şeklinde konuştu. Avrupa Birliği uyum kanunları çerçevesinde idam cezasını kaldıranları da eleştiren BBP İl Başkanı Zekai Çakır, "Üç çocuğun cesedi topraktan çıkarıldığında herhalde kına yakmışlardır." dedi. Parti olarak ahlâki, ekonomik ve bölücü teröre bulaşanlar için idamın geri getirilmesini istediklerini söyleyen Çakır, bu konunun halk oylamasına sunulması talebinde bulundu.

Ahmet Ulu da idam cezasını kaldıran hükümetleri eleştirerek, vatandaşlardan imza kampanyasına destek istedi. AK Parti hükümetine seslenen Ulu, "Her şeyi referanduma götüren hükümet, bu konuyu da halk oylamasına sunmalı." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset