Hüseyin Örs: "Memuru yok saydılar"

Örs hükümetin memur zam teklifine "akla ziyandır" dedi.

Hüseyin Örs: "Memuru yok saydılar"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Hükümetin memur maaş zam teklifi için "akla ziyan bir teklif" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanan memur zamları ile ilgili bir açıklama yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs "Sayın Bakanın açıkladığı zam teklifi müzakere edilmekten uzak, Türkiye gerçeklerinin çok uzağında bir oran. Bu teklifi sunanlar nerede yaşıyorlar? Evlerinde tencere kaynatmıyorlar mı, çarşı pazardan alışveriş yapmıyorlar mı, mutfaktaki yangından haberleri yok mu?" dedi. 

Örs, yaptığı açıklamada "Hükümet memur maaşlarında 2020'nin ilk 6 ayında yüzde 3,5, ikinci 6 ay yüzde 3, 2021'in ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6 ay yüzde 2,5 zam ve her 6 ay sonunda enflasyon farkı teklif ediyor. Bu teklif müzakere edilmekten uzak bir tekliftir. Bu teklif memuru yok saymaktır. Bu teklif akla ziyandır, değil kabul etmek; müzakere edilebilecek ciddiyetten uzaktır." dedi.

Trabzon Milletvekli Dr. Hüseyin Örs açıklamasını şöyle sürdürdü "Elektrikten akaryakıta, çaydan şekere bir çok ürüne yapılan zamlar ve enflasyondaki artış gizlenemez boyutlara ulaşmışken yapılan memur maaş zam teklifi iktidarın memuru, emekliyi, dar gelirliyi unuttuğunun kanıtıdır. Görülüyor ki; yıllık enflasyon oranı ve resmi yoksulluk sınırı dikkate alınmaksızın iki yıllık zam oranları belirlenmiştir. Memura dayatılan oranlar, artıştan ziyade sadaka seviyesindedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler