Hükümetten Başbuğ yorumu!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasını 'önemli bir olay' olarak değerlendirdi.Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Eski Genelkurmay başkanı emekli Org. İlker Başbuğ’un tutuklanmasıyla ilgili

Hükümetten Başbuğ yorumu!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasını 'önemli bir olay' olarak değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Eski Genelkurmay başkanı emekli Org. İlker Başbuğ’un tutuklanmasıyla ilgili CNN Türk canlı yayınında Hande Fırat’ın sorularını yanıtladı.

Atalay şunları söyledi: "Önemli bir olay. Yargıdaki gelişmeleri görmek durumundayız. Adaletin adaletli ve çabuk olması gerekir.

İlker Başbuğ’u biz atadık. Doğrudur. Ama yürüyen soruşturma çok teknik bir konuda. Ben de ayrıntıyı bilmiyorum. Dosyada neler var bilmek mümkün değil.
Değerli bir çalışma arkadaşımız onda şüphe yok. Biz atadık, bizim iktidarımız döneminde atandı ve uzun yıllar beraber çalıştık. Gerek terörle mücadele olsun gerek MGK’da beraber çalıştık. Onda şüphe yok.

Atalay uzun tutukluluk süreleri ile ilgili olarak sorulan soruya,'Yargıyla ilgili bir takım sorunlar var. Bunu sadece bizler değil herkes söylüyor. Bu sıkıntıların çözülmesi için çalışılıyor. Çalışmayı Adalet Bakanlığı yürütüyor. Yargının yükünü hafifletmemiz lazım. Toplum vicdanını rahatsız eden görüntüler çıktı. tutuklamalar ve serbest bırakılmalarla ilgili" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler