Hükümetin önceliklerini açıkladı

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Görüşülecek kanunlar kapsamında birinci sırada 2B var" dedi. Arınç'a göre Nisan sonuna kadar geçmesi gereken yasalar şöyle: Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Görüşülecek kanunlar kapsamında birinci sırada 2B var, iki

Hükümetin önceliklerini açıkladı

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Görüşülecek kanunlar kapsamında birinci sırada 2B var" dedi. Arınç'a göre Nisan sonuna kadar geçmesi gereken yasalar şöyle:

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Görüşülecek kanunlar kapsamında birinci sırada 2B var, ikinci sırada beklediğiniz yani yabancılara mülk satışıyla ilgili kanun var. Bana verilen süreç nisan sonuna kadar kanunun çıkabileceği şeklinde'' dedi.

 

Arınç, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda belediye başkanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

 

Alanya'nın yerel sorunlarının takipçisinin yerel yöneticiler olduğunu ancak kendilerine düşen görevi yerine getirdiklerini vurgulayan Arınç, ''Bursa milletvekiliyim, oranın sorunlarıyla ilgileniyorum. Manisa'dan kopmam mümkün değil, onların da sorunlarını değerlendiriyorum. Alanya da anamın memleketi. Alanya'nın da sorunlarıyla da ilgileniyorum'' diye konuştu.

 

Alanya'daki yerel çekişmelerin içine girmeyeceğini, günlük politikaların kendisini ilgilendirmediğini ifade eden Arınç, ilçenin geleceğiyle ilgili sorunların takipçisi olacağını belirtti.

 

Alanya'da turizmin öncelikli olduğuna değinen Arınç, turizmin gelişmesinde ulaşımın da etkin rol oynadığını söyledi. Alanya ile Antalya arasındaki karayolunun iyileştirildiğini vurgulayan Arınç, hava yolunda da önemli bir eksikliğin giderildiğini bildirdi.

 

Alanya Gazipaşa'da temeli yıllar önce atılmış ama bitirilememiş havaalanındaki tüm eksiklikleri tamamladıklarını ve uçuşa hazır hale getirdiklerini belirten Arınç, ''Gazipaşa Havaalanı'nın büyük ölçekli uçaklara açılamamasının nedeni tamamen teknikti. Pisti yeteri kadar uzun değildi ve büyük gövdeli uçaklar için yeterli altyapısı yoktu'' dedi.

 

-''Artık talepler değişti''-

 

Yaklaşık 40 yıldır siyasetin içinde olduğunu ve artık insanların taleplerinin değiştiğini gördüğünü dile getiren Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

''Önceden köylere gittiğimizde 'Su getirin, yol getirin' taleplerini görürdük. Şimdi ise köylere gittiğimizde bizden doğalgaz istiyorlar. Biz geldiğimizde 81 ilin 9'unda doğalgaz vardı, şimdi 69 ilde doğalgaz var. KÖYDES projelerimizle köylerimizin eksiklikleri giderildi. Köylerimiz içme suyuna, asfalta kavuştu, cazibe merkezleri haline geldi. Hatta köylere doğru bir göçten bahsedilmeye başlandı.''

 

-''Yabancılara mülk satışı gündemde''-

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yabancılara mülk satışı konusunda da beklenen kanunun nisan ayına kadar hazırlanacağını ifade etti. Kanunun ilk kez 2004 yılında ele alındığını ve Antalya'ya geldiğinde bazı vatandaşların kendisine yabancılara daire satamadıkları yönünde sıkıntılarını bildirdiklerini belirten Arınç, bu doğrultuda bir çalışma yapıldığını ancak bu süreçte haksız eleştirilere maruz kaldıklarını vurguladı. Arınç, şunları söyledi:

 

''O kanunu çıkarıncaya kadar ne vatan hainliğimiz kaldı, ne vatanın topraklarını parayla satmamız kaldı. Kulaklarınız çınlasın. Allah bilir kaçınız bu konuda bizim günahlarımızı aldınız? Arkadaşlar biz bu toprağı burada verdiğimiz zaman, sırtına yükleyip kendi memleketine götürmüyor. Bu inşaat sektörü için iyi, bu ülkede kalıp harcama yapacaklar için de iyi. Her bakımdan iyi. Avantajlı bir şey. Ama o kanun çıkarken, o eleştiriler sebebiyle bazı ülkelere satışlar noktasında kısıtlamalar getirilmişti. Şimdi onları mümkün olduğunca kaldıran, satışı kolaylaştıran, formalitesini biraz daha azaltan bir noktaya geldik. Görüşülecek kanunlar kapsamında birinci sırada 2B var, ikinci sırada beklediğiniz yani yabancılara mülk satışıyla ilgili kanun var. Bana verilen süreç nisan sonuna kadar kanunun çıkabileceği şeklinde. Hep beraber takip edelim.''

 

Bölgelerin kalkınmışlığının sağlanması amacıyla hazırlanan teşvik paketinin açıklandığını anımsatan Arınç, Türkiye'nin 6 bölge olarak değerlendirildiğini ve özellikle 5 ve 6'ncı bölgelerde yer alan illere yapılacak yatırımlara büyük kolaylıklar sağlanacağını bildirdi.

 

-''Her babayiğidin işi değil''-

 

AK Parti iktidarında Türkiye'de önemli gelişmeler yaşandığına işaret eden Arınç, şöyle konuştu:

 

''10 sene oldu. 10 senedir 3 defa iktidara geliyoruz. Boru değil bu. Biri gösterip de 'bu borudur' demiş de veya 'bu kağıt parçası' diye bir şey göstermiş de ondan değil bu. Önce yüzde 35, sonra yüzde 47, sonra yüzde 50. Her babayiğidin işi değil. Her seçimde oyu artıra artıra geliyoruz. Gururlanma padişahım, senden büyük Allah var, gururlanmıyorum. Allah'a hamdetmek için söylüyorum bunu. Ama biz seçmenin oyunu alıyoruz. Millet güveniyorsa, inanıyorsa, eliyle tutabiliyorsa bu hükümetin getirdiğini, hastanelere bakıyor 'bu yoktu' diyorsa, okula bakıyor 'bu yoktu' diyorsa, yola bakıyor, kaymak gibi, hizmetleri görüyor ve oyunu kullanıyor.''

 

Arınç, AK Parti olarak popülizm yapmadıklarını ve sadece seçimi düşünmediklerini belirterek, oyları halka hizmetleriyle kazandıklarını ifade etti.

 

Alanya'da yıllardır il olma isteği bulunduğuna değinen Arınç, bugüne kadar oy almak için bazı ilçelerin il yapıldığını ama bunun doğru bir davranış olmadığını bildirdi. AK Parti iktidarının yerel yönetimleri güçlendirme çalışması içinde olduğunu dile getiren Arınç, şöyle dedi:

 

''Her geldiğimde birileri bana 'Alanya il olacak mı?' diye soruyor. Papa'nın uçaktan iner inmez karşılaştığı soru gibi. Yani yanılıp başka bir şey söylesem ortalık ayağa kalkacak. Kapıyı açıyorum, Kaymakam bey 'hoşgeldiniz' diyor, ben de nezaketen 'sayın valim' diyorum. Millet ayağa kalkıyor. 'Ne oldu Alanya il mi oldu yoksa' diyorlar. Yahu bırakın espri yapalım ya. Meclis başkanı olarak geldiğimde tek bir şey söyledim. 'Başka ilçeler il olursa Alanya bunlar içinde il olmaya layık en güzel yerdir' diye söyledim. Ama tek başına il olmayı düşünürseniz böyle bir kararımız yok. Bu, bir siyasi karardır.''

 

-16 ilde büyükşehir olma çalışmaları-

 

Türkiye'de 13 büyükşehir bulunduğunu ve 16 ilin daha aynı statüye alınacağını dile getiren Arınç, nüfusu 750 bini aşan illerin büyükşehir olarak değerlendirileceğini bildirdi.

 

Son olarak Malatya'nın bu statüye alındığını belirten Arınç, şunları kaydetti:

 

''Adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde geçen yıllarda 10 bin nüfusu eksikti, maşallah hamarat çıktılar, 10 bini kapattılar, Malatya şimdi büyükşehir olacak. Hamaratlık kime ait artık erkeklere mi kadınlara mı bilemiyorum. Sağolsunlar şu anda 10 bin nüfus açıklarını kapattılar. Mardin, büyükşehir olabilecek noktada. Van öyle. Böylece 81 ilin 29'u büyükşehir statüsüne alınacak. Bir düşünce olarak 'büyükşehir belediye sınırları, il belediye sınırlarıyla mülki sınırlarla aynı olsun' diyenler var. Bu, bir düşünce, henüz gerçekleşmiş değil. 'Yönetim, planlama, imar daha iyi olur' diyenler de, 'Hayır büyükşehir sınırları belli ölçekte olsun' diyenler de var. Ekibimiz bunun üzerinde çalışıyor.''

 

Toplantıda Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kerim Aydoğan, ilçe hakkında Arınç'a bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset