Hükümet Güvenoyu Aldı

TBMM Genel Kurulu, 60. Hükümet ile ilgili güvenoylamasında 2. AK Parti hükümeti 337 oy ile güven oyu aldı. Oylamada 197 ret, 1 de çekimser oy kullanıldı.TBMM Genel Kurulu, 60. Hükümet ile ilgili güvenoylamasında 2. AK Parti hükümeti 337 oy ile güven oyu a

Hükümet Güvenoyu Aldı

TBMM Genel Kurulu, 60. Hükümet ile ilgili güvenoylamasında 2. AK Parti hükümeti 337 oy ile güven oyu aldı. Oylamada 197 ret, 1 de çekimser oy kullanıldı.

TBMM Genel Kurulu, 60. Hükümet ile ilgili güvenoylamasında 2. AK Parti hükümeti 337 oy ile güven oyu aldı. Oylamada 197 ret, 1 de çekimser oy kullanıldı.

Oylamanın ardından Başbakan Tayyip Erdoğan bir konuşma yapmak üzere kürsüye geldi. Erdoğan, önce teşekkür ederek şöyle devam etti:. Vatandaşlarımız arasında ayrımcılık yapmamak şiarımız olacak. 60. hükümetin hayırlı işler başarmasını temenni ediyorum. allah yar ve yardımcımız olsun."

Meclis Başkanı Köksal Toptan başkanlığında toplanan Genel Kurulda, oylama öncesinde TBMM'deki 16 ihtisas komisyonunun başkanlık divanına seçilen üyeler, milletvekillerinin bilgisine sunuldu.

GENÇ'TEN TATİL İTİRAZI

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Danışma Kurulu önerisine göre, Meclis yarından itibaren tatile girecek. Genel Kurulda, TBMM'nin 6 Eylülden itibaren tatile girmesini öngören Danışma Kurulu önerisi okundu. Öneri üzerine söz alan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, seçimlerin yeni yapıldığını belirterek, Meclisin tatile girmemesini istedi. Türkiye'nin başta terör ve işsizlik olmak üzere çözülmesi gereken birçok sorunu olduğunu kaydeden Genç, gerekirse Meclisin çalışmalarına en fazla 15 gün ara vermesini istedi. Konuşmanın tamamlanmasının ardından kabul edilen Danışma Kurulu önerisine göre, TBMM 6 Eylülden itibaren tatile girecek. TBMM, 1 Ekimde toplanacak.




HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset