Hoca'yı 1 milyon kişi uğurlayacak

Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, vefat eden eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesinin yarın Fatih Camisi'nden kortej eşliğinde Fevzipaşa Caddesi, Akdeniz Caddesi, Vatan Caddesi, 10. Yıl Caddes

Hoca'yı 1 milyon kişi uğurlayacak

Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, vefat eden eski Başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesinin yarın Fatih Camisi'nden kortej eşliğinde Fevzipaşa Caddesi, Akdeniz Caddesi, Vatan Caddesi, 10. Yıl Caddesi'nden Merkez Efendi Mezarlığına intikal edeceğini, bu güzergahların emniyet tarafından trafiğe tamamen kapatılacağını söyledi. Oruç, yarın düzenlenecek cenazeye 1-1.5 milyon katılım beklendiğini de açıkladı.

 

Hüseyin Oruç, Necmettin Erbakan'ın yarın yapılacak cenaze töreni dolayısıyla alınacak önlemlere ilişkin İstanbul Valiliğinde düzenlenen toplantının ardından İl Başkanı Selman Esmerer ile birlikte basın mensuplarına açıklama yaptı.

 

Oruç, Saadet Partisi Genel Başkanı Erbakan'ın cenazesine katılmak isteyen partinin İstanbul teşkilatlarının mümkün olduğunca araç kullanmadan intikal etmelerini, izdihama meydan verilmemesi hususunda yardımcı olmalarını istediklerini söyledi.

 

İl dışından gelecek araçların Edirnekapı'da yolcularını indireceğini ve boş olarak Kazlıçeşme Meydanı'na intikal edeceklerini belirten Oruç, şunları söyledi:

 

“Fatih Camisi'nin altında bulunan Haliç Caddesi'nin en dip noktasında da araçlar yolcularını indirecek. Buradan da değişik araçlarla intikal sağlanacak. Özellikle vurgulamak istediğimiz husus, bir izdihama neden vermemek için herkesin sağduyulu hareket etmesini istirham ediyoruz. Bu konuda basınımızdan da yardım talep ediyoruz, çünkü 21. yüzyılın Abdulhamit'i cennet mekan muhterem hocamızın cenazesine büyük talep olacaktır. Bu hususta da izdihama meydan vermemek için Fatih Camisi avlusuna bir platform kurulacaktır. Taktir edersiniz ki 100'e yakın basın var. Bütün basının canlı yayın araçlarını buraya almamız mümkün değil. Frekanslar tek araç üzerinden size dağıtılacak. Dolayısıyla aldığınız bu haberi, dünyaya duyurma noktasında teşkilatımız olarak elimizden gelen yardımı yapacağımızın bilinmesini özellikle istirham ediyorum.”

 

 

“HAVAALANINDAN KONVOY DÜZENLEMEYECEĞİZ”

Oruç, cenaze törenine 60 devletten katılımın olacağını belirterek, bununla ilgili olarak da bütün çalışmaların ve hazırlıkların yapıldığını dile getirdi.

 

Cenaze töreninde hiç kimsenin burnunun kanamaması için bütün emniyet görevlileri de dahil olmak üzere, parti teşkilatıyla birlikte her türlü çalışmanın gözden geçirildiğini anlatan Oruç, şunları kaydetti:

 

BAZI YOLLAR KAPANACAK

“Havaalanında herhangi bir konvoy düzenlemeyeceğiz. Bunun en büyük sebebi muhterem hocamızın cenazesinin bir an evvel camiye intikalinin sağlanmasıdır. Bu konuda önce teşkilatımızdan sonra da vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz.

 

Cenaze kortej eşliğinde Fevzipaşa Caddesi, Akdeniz Caddesi, Vatan Caddesi, 10. Yıl Caddesi'nden Merkez Efendi Mezarlığına intikal edecek. Buralar emniyet tarafından trafiğe tamamen kapatılacak, Fevzipaşa Caddesi'nin büyük bir bölümü de namazdan önce trafiğe kapatılacak. Dolayısıyla camiye namaz kılmaya gelen vatandaşlarımızın da oradaki görevlilere anlayış göstermelerini özellikle istirham ediyoruz.”

 

1-1.5 MİLYON KİŞİLİK KATILIM BEKLENİYOR

Hüseyin Oruç, “Cenaze törenine 1-1.5 milyon kişi arasında katılım bekleniyor, bin otobüsün de 80 vilayetten geleceğini düşünüyoruz” dedi.

 

Oruç, cenaze merasimine 60 ülkeden aralarında eski devlet başkanları ve bakanların da bulunduğu 170 yetkilinin katılımının beklendiğini ifade etti.

 

Cenaze töreninde güvenliği sağlayacak polis sayısına ilişkin Oruç, “Şu anda gerekli görüşmeleri yaptık. Emniyetimizle yeniden tespit yaparak son tedbirleri alacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler