Hizbullahçıların Abi'si yakalandı!

Hizbullah terör örgütüne üye olmak suçundan 1995’te hapse giren ve 2004’te tahliye olduktan sonra yasadışı örgütün Türkiye sorumlusu olan “Bünyamin Abi” kod adlı Mehmet Bahattin Temel yakalandı. Hizbullah’ın üst düzey yöneticilerinin CMK’nin 102’nci madde

Hizbullahçıların Abi'si yakalandı!

Hizbullah terör örgütüne üye olmak suçundan 1995’te hapse giren ve 2004’te tahliye olduktan sonra yasadışı örgütün Türkiye sorumlusu olan “Bünyamin Abi” kod adlı Mehmet Bahattin Temel yakalandı.

 

Hizbullah’ın üst düzey yöneticilerinin CMK’nin 102’nci maddesi gereği 10 yıl tutuklu kaldıkları için Ocak başında tahliye edilmelerinin ardından güvenlik güçleri, yoğun şekilde hem telefon dinlemesi hem de fiziki takip başlattı.

 

Eski askeri kanat sorumlusu Cemal Tutar ve Edip Gümüş ile Avrupa sorumlusu Ali Demir serbest kalır kalmaz soluğu İrandaki “Dayı” kod adlı örgüt lideri İsa Altsoy’un yanında aldı. Altsoy örgütün Türkiye sorumlusu Mehmet Bahattin Temel’i de yanına çağırdı. Temel bu çağrı üzerine üçüncü bir ülke üzerinden İran’a uçtu. Hizbullah’ın kaçış planı burada şekillendi. Altsoy’dan tahliye olan diğer örgüt üyeleri için “kaçın” emrini alan Temel Türkiye’ye döndü. Örgüt üyelerine “Dayı sizi bekliyor” koduyla kaçış emrini iletti.

 

Ancak tahliye olan Hizbullahçıları arayan polisin seri operasyonları çerçevesinde İstanbul’da kaldığı ev de basılınca Temel korkuya kapıldı ve İran’a kaçtı. Bir süre İran’da ortalığın sakinleşmesini bekleyen Temel, aldığı yeni emirleri Türkiye’deki örgüt üyelerine iletmek üzere yola çıktı. İran’dan önce Endonezya’ya ardından Dubai’ye geçti. Ardından sahte kimlikle İstanbul Atatürk Havalimanı’na doğru yola çıktı. Temel’in Türkiye’ye geldiğini öğrenen Terörle Şube ekipleri de havalimanında gerekli tedbirleri aldı. Sahte kimlikle giriş yapacağı sırada gözaltına alınan Mehmet Bahattin Temel, Vatan Caddesi’ndeki Terörle Şube Müdürlüğü’nde sorguya alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset