Hem suçlu hem de güçlü

"Kadın başkan vekilleri görevde olsa bu sorun yaşanmazdı" diyen Kaplan medyayı da, "Milletvekili kemikleri kırılırken susan yandaş medya, bir kırık bardakta fırtına koparıyor" diye eleştirdi.BDP’li Kaplan "Erkek Meclis Başkanvekilleri taraf" başlıklı bası

Hem suçlu hem de güçlü

"Kadın başkan vekilleri görevde olsa bu sorun yaşanmazdı" diyen Kaplan medyayı da, "Milletvekili kemikleri kırılırken susan yandaş medya, bir kırık bardakta fırtına koparıyor" diye eleştirdi.

BDP’li Kaplan "Erkek Meclis Başkanvekilleri taraf" başlıklı basın toplantısı düzenledi. Meclisin açılışından bu yana yaşanan sert tartışmalar ve kavgaların hep AKP’li erkek başkan vekillerinin yönetimi zamanında yaşandığını ileri süren Kaplan, bardak kırma olayını şöyle anlattı:

"Canlı yayın ve tutanak olmasına rağmen, AKP’li erkek başkan vekili, partisinin grup başkan vekilini, ikaz etmedi, özre davet etmedi, içtüzük disiplin hükümlerini işletmedi, aksine, bizden savunma isteyip, Meclis’te AKP çoğunluğuna oylatıp "engizisyon mahkemesi" kurarak "kınama" cezası" vermek istediler. Başkanın bu tutumuna sesiz kalamazdım, üç kez başkanı uyardım, gereğini yap tarafsız ol dedim, görevini yerine getirmedi, bu nedenle çekilmesini istedim,

başkan gereğini yapmadı, özür dilenmeyince öfkemi tepkimi bardak kırarak yaptım. Sonra; Başkan kınama cezası vermekten vazgeçti, grup başkan vekili sözlerini geri aldı. Peki, bunun için bardak mı kırmam gerekiyordu, hayır, iç tüzüğün gereği yapılsaydı bunlar yaşanmazdı."

"Meclis’in kadın başkan vekilleri Akşener ve Mumcu görevde olsa kesinlikle iç tüzüğü işletir, gereğini yapar, böylesi bir olay yaşanmazdı" diyen Kaplan, kadın başkanların erkeklerden daha adil, tarafsız görev yaptığını söyledi.

-MEDYA MİLLETVEKİLLERİNİN KEMİKLERİ KIRILIRKEN SUSTU-
BDP grubunun Mecliste ve dışarıda sık sık şiddete maruz kaldığını ifade eden Kaplan, "Milletvekillerinin kemikleri kırıldı ve emniyet müdürlerini AKP iktidarı terfi ettirirken, milletvekili kemikleri kırılırken susan yandaş medya, bir kırık bardakta fırtına koparıyor. Sinirlerin yay vaziyetinde olduğu Mecliste en sorumlu davranan grup yine BDP’dir, kalplerin, umutların ve onurumuzun kırılmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

-"MECLİS’İ TRİBÜNLERE ÇEVİRDİLER"-
Meclis’teki gerginlikte iktidar partisi ile ana muhalefet partisi arasındaki "kayıkçı kavgası"nın etkisi olduğunu savunan Kaplan, AKP Grup başkan vekillerinin ortalığı durmadan velveleye verdiğini ileri sürdü. Her eleştiriye Bakanların söz hakkı varken grup başkanvekillerince sataşma olarak algılanıp yanıt verilmeye çalışılmasını eleştiren Kaplan, "Meclis’i adeta tribünlere çeviriyorlar, yasama ve yürütmeyi aynı düzleme koyuyorlar" dedi.

-BEYAZ BİR SAYFA AÇMANIN ZAMANI-
Sporda şike yasası sonrası tahliyeler yapılırken muhalefeti sindirmeye dönük operasyonların sürmesini eleştiren Kaplan, "Bu sürdürülemez bir durumdur, cezaevlerini doldurarak, muhalifleri sindirerek, susturarak, özel mahkemelerde olağan üstü yargılamalar, yaşanan adaletsizlik kamu vicdanında mahkum olmuştur. Artık yeni "beyaz bir sayfanın" açılma zamanı gelmiştir. Toplumu gerginliklerden kurtarmak, adalet duygusunu geliştirmek, barışı sağlamak için adım atılmalıdır" dedi.

-BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARI-
Kaplan’a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "AKP içindeki kargaşa ülkeye zarar verir" sözleri de soruldu. Siyasette tek hesaplaşma noktası olarak sandığı gördüklerini dile getiren Kaplan, "Başbakan dahil bütün siyasetçi liderlerin böylesi durumlarda kendisine acil şifa dilemekten başka bu konuyu suistimal etmemek gerektiğini düşünüyorum" dedi. Kaplan "Türkiye kaosa sürüklenir mi?" sorusuna,

"Boşluk olmaz. Ben Meclis’teki başta partimiz olmak üzere her partinin çözüm projesi olduğunu biliyorum. Seçimde AK Parti iktidarı gitse, boşluk yok yerine yenisi gelir. Bunu milletin iradesi belirler. Türkiye’de mutlaka bu zor koşulları aşacak bir çok formül vardır. Önemli olan ülkede birlik ve barışı sağlamaktır o zaman her şey aşılır" yanıtı verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset