"HEDEP" ismi kabul edilmeyen HDP, ismini DEM olarak değiştirdi

Yargıtay tarafından "HEDEP" ismi kabul edilmeyen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, adını "DEM Parti" olarak değiştirdi

"HEDEP" ismi kabul edilmeyen HDP, ismini DEM olarak değiştirdi

Yargıtay’ın kararı ile HEDEP ismi kabul edilmeyen HDP ismini DEM olarak değiştirdi.

Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında, Yargıtay'ın kapatılan HADEP'e benzerlik gerekçesiyle değiştirilmesi talebinde bulunduğu HEDEP'in kısaltmasını DEM Parti olarak güncellediklerini açıkladı.

Doğan, "Bu değişiklikle ilgili toplantımızın kararları, DEM Parti adıyla birlikte Yargıtay Siyasi Partiler Bürosu'na iletildi. Yeni bir itiraz beklemiyoruz." dedi.

Ayrıca, Sözcü Doğan, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne yönelik olarak partilerindeki aday adaylığı sürecinin 20 Aralık'a kadar uzatıldığını da bildirdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeşil Sol Parti'nin adının Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirilmesi talebini kabul etmemişti. Başsavcılık, kısa adın, HADEP ile karıştırılma riski taşıdığı gerekçesiyle uygun görmediğini belirtmişti. Bu nedenle, partinin yeni adı DEM Parti olarak kabul edildi.

Kaynak:Habertürk

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler