HDP il binasına silahlı baskın! 1 kişi yaşamını yitirdi

İzmir'de HDP İl Başkanlığı binası önünde silah sesleri duyuldu. Polis, geniş güvenlik önlemleri alırken bölgeye giriş çıkışlar da durduruldu. Saldırgan bir süre sonra polise teslim olurken, olayda binanın güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

HDP il binasına silahlı baskın! 1 kişi yaşamını yitirdi

Bugün saat 11.00 sıralarında, İzmir'in Çankaya Semti'nde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı'nın da bulunduğu 7 katlı binaya giren kimliği belirsiz 1 kişi, bir anda sokağa tabancayla ateş etti. Binanın camları kırıldı. Polis bölgeye giriş-çıkışları durdururken alana özel harekat polisleri sevk edildi.

GÖZALTINA ALINDI
Korkan vatandaşlar, korunaklı yerlere kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, binanın bulunduğu sokağın çevresini güvenlik şeridiyle çevirdi. Yaya geçişine sokak kapatıldı. Zanlı bir süre sonra ekiplere teslim oldu. Şahsın kim olduğu ve neden ateş ettiğine dair henüz bilgi edinilemedi.

BİR KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Öte yandan olayda bir kişi hayatını kaybetti. Şahsın, binanın güvenlik görevlisi olduğu öğrenildi.

HDP'DEN İLK AÇIKLAMA
HDP tarafından yapılan açıklamada ise "İzmir'deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP'liler Konak'ta bulunan il binamızda toplanıyor. Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır." ifadeleri kullanıldı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA
İzmir Valiliği'nden de saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada saldırının tüm yönleriyle araştırıldığı belirtildi. Saldırganın, O.G. isimli eski bir sağlık çalışanı olduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler