Hayrünnisa Gül'e cevap geldi
Radikal yazarı Nur Çintay, Hayrünnisa Gül'ün ağzından, Dışişleri Konutu'nun bakımsızlığına değinmiş, aşçı sadece hünkárbeğendi yapmayı bildiği için yabancı konuklara 'sadece' bu yemeğin ikram edildiğini yazmıştı.100 davetten 5'inde vardıEcevit iktidarının
Yayınlanma:
Radikal yazarı Nur Çintay, Hayrünnisa Gül'ün ağzından, Dışişleri Konutu'nun bakımsızlığına değinmiş, aşçı sadece hünkárbeğendi yapmayı bildiği için yabancı konuklara 'sadece' bu yemeğin ikram edildiğini yazmıştı.
100 davetten 5'inde vardı
Ecevit iktidarının Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel'in eşi Zeliha Hanım, bu iddianın asılsız olduğunu söyledi. Zeliha Gürel, kendi dönemindeki 100 davetten sadece 5'inde hünkárbeğendi ikram edildiğini açıkladı.
Mutfağımızın seçkin örneği
Gürel, "Konut'ta yalnız hünkárbeğendi sunulduğu doğru değildir. Üstelik bu yemek mutfağımızın seçkin bir örneğidir. Hayrünnisa Hanım'a, Türk kadınını yüceltecek konulara eğilmek yakışır" dedi.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.