"Hayır demek teröre destekse oy pusulasında neden hayır var?"

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, referandum sürecinde AK Parti’nin ‘hayır oyu verenler teröre destek veriyor’ söylemlerine sert çıktı.

"Hayır demek teröre destekse oy pusulasında neden hayır var?"
Haber61 Haber Servisi

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, Saadet Partisi’nin teröre hiçbir zaman destek vermediğini ve vermeyeceğinin belirterek bu tür söylemlerin toplumu ayrıştırarak kutuplaştıracağını söyledi.

Cevat Kurt, AK Parti tarafından yaptırılan anket çalışmalarında hayır oyunun fazla çıktığını ve bu nedenle yanlış söylemler üzerinden siyaset yaptığını ifade ederek, “Bizi FETÖ ve PKK ile aynı kefeye koyamazsınız” dedi. Cevat Kurt, “hayır demek pkk’ya destek vermekse oy pusulasında neden hayır var?” diye sorarak sözlerine şöyle devam etti:

“ Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 Şubat 2017 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde yaptığı konuşmada aynen şu ifadeleri kullanıyor: Bugün 'hayır' diyenler neye 'hayır' dediklerinin farkında mı? Kim hayır diyor; PKK hayır diyor. Kandil hayır diyor. Bu ülkeyi bölmek parçalamak isteyenler hayır diyor. Bayrağımıza karşı çıkanlar hayır diyor. Ne yazık ki bu ülkede milli ve yerli olanlara karşı çıkanlar hayır diyor. Aynı anlamdaki sözleri Başbakan Yıldırım da söylüyor ve havuz medyasının öncü gazetesi Sabah da bunu manşetten veriyor. Yani, AKP cephesi anayasa paketinin içeriğini tartışmayı bırakmış, hep yaptıkları gibi halkı kutuplaştırarak ve içerikten uzaklaştırarak sonuç almayı deniyor.  Fakat sadece HAYIR diyecekler değil, evet diyecek seçmenlerin de büyük bir kısmı bu akıl dışı yakıştırmaya tepki gösterince AKP cephesi şaşırmıştır. Aynı aileden, aynı sülaleden farklı tercihlerde bulunacak halkımızı, siz hangi mantıkla, böylesine saçma iddialarla böler ve bölücülerle aynı safta gösterebilirsiniz? Haliyle halkımız kardeşinin, amcasının, teyzesinin, komşusunun, arkadaşının teröristlerle aynı safta gösterilmesine öfkelenip sert tepki gösterince AKP cephesi baltayı taşa vurduğunu anlamıştır. 
Fakat bu sözleri sarf edenler çıkıp da erdemli bir şekilde ‘özür dilemek’ yerine maalesef farklı metotlar denemeye başlamıştır. Ancak halkımız biliyor ki ‘dervişin fikri neyse, zikri de odur’. Haliyle ne kadar çark etseler de AKP cephesinin bu düşüncesi değişmemiştir.


OSLO’DA KİM ANLAŞMA YAPTI?
AKP cephesinin unuttuğu bir şey var, halkımız hiçbir şeyi unutmuyor. Bugün ‘HAYIR’ oyu verecekleri, PKK-HDP ile, FETÖ ile, Haçlılarla, ABD ile, Avrupa Birliği ile, Siyonist İsrail ile aynı safta göstermeye çalışan AKP cephesine, çok değil 15 yıllık mazilerindeki yaptıklarını hatırlatmak istiyoruz. Halkın hafızasıyla adeta alay edercesine ağızlarından çıkanı kulakları duymayan AKP cephesinden şu soruların cevabını bekliyoruz:
-    Oslo’da PKK ile görüşen, bunu başta yalanlayan, sonra kabul eden siz değil misiniz?
-    İmralı-Kandil arası heyetleri gönderen siz değil misiniz?
-    Sözde terörü sona erdirmeyi amaçlayan ama PKK’nın toparlanmasına ve şehir merkezlerinde yapılanmasına müsaade eden çözüm sürecinde Güneydoğu illeri mayın tarlalarına dönerken asker ve polise ‘Müdahale etmeyin’ diyerek güvenlik güçlerinin elini kolunu bağlayan siz değil misiniz?
-    Diyarbakır meydanında Nevruz kutlamaları bahanesiyle milyonlarca Kürt vatandaşımıza terörist başının mesajını okutan ve alkışlatan siz değil misiniz?
-    Dolmabahçe Sarayında PKK’nın taleplerini dinleyen, mutabakata vardığını açıklayan siz değil misiniz?
-    Terörist başına ‘Sayın Öcalan’ demenin önündeki engeli kaldıran siz değil misiniz?
Bu listeyi daha da uzatmak mümkündür.
Aziz halkımıza soruyorum, bütün bunları kim yaptı? Referandumda ülke daha büyük sıkıntılara uğramasın diye HAYIR diyecek olanlar mı, yoksa HAYIR diyenleri teröristlerle aynı kefeye koyanlar mı?
MAVİ MARMARA’YI UNUTTUNUZ MU?
AKP cephesi, ülkedeki kardeşliğin zedelenmesine HAYIR oyu verecekleri Siyonist İsrail ile aynı kefeye koyarken şunları ne çabuk unutuyor:
-    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan iken Siyonist İsrail’in kurucusu Theodor Herzl’in mezarını ziyaret ederek diz çökmedi mi?
-    Ocak 2004’teki ABD ziyareti sırasında, dünyada ilk kez Yahudi olmayan bir isme, dahası bir Müslüman’a Amerikan Yahudi Komitesi’nden “cesaret madalyasını kim aldı?
-    Mavi Marmara’ya saldırısında önce ‘Biz izin verdik’ diyen, sonra 180 derece dönüş yaparak ‘Bize mi sordular da gittiler’ diyen kimdir?
-    İsrail’le şehit kanları karşılığında 20 milyon Dolar bedelle anlaşan ve davayı düşüren siz değil misiniz?
-    İsrail’in OECD’ye üye olmasının önündeki engeli, Filistin’in itirazına rağmen kim kaldırdı?
-    Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin 49 yıllığına İsrail’li şirkete verilmesine itiraz edenleri “Yahudi düşmanlığı” yapmakla kim suçladı? 
-    İsrail’in NATO’da temsilcilik açmasını kim sağladı?
-    İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’i ilk kez bir Müslüman ülkenin parlamentosunda, TBMM’de konuşturup alkışlayan ve alkışlatan siz değil misiniz? 
-    “Bizim İsrail’e, onların da bize ihtiyacı var” diyen, “İsrail bizim dostumuz ve müttefikimiz” diyen siz değil misiniz?
Şimdi sormazlar mı adama, bütün bunları HAYIR diyecekler mi yaptı yoksa siz mi?
Bugün AKP cephesinin kalkıp da kendileri gibi düşünmeyenleri FETÖ’cü ilan etmeleri, bütün bu akıl dışı iddialar arasında en saçma olanıdır. Çünkü bu konuda AKP’nin söz söylemeye hakkı yoktur.
Şimdi tekrar soralım.
-    FETÖ Lideri Fethullah Gülen’le diyaloğu ve ittifakı yılardır sürdüren kimdir?
-    Türkçe Olimpiyatlarını birlikte yapan, Gülen’e övgüler yağdıran siz değil misiniz?
-    “Okyanus ötesine selam olsun” diyerek sesini Amerika’ya duyurmaya çalışan, Gülencilere hoş görünmeye çalışan siz değil miydiniz?
-    Ergenekon kumpası adı altında kahraman ordumuza tuzak kurulmasına çanak tutanlar siz değil misiniz?
-    Fethullah Gülen’e, ABD’ye heyetler gönderen siz değil misiniz?
-    Gülenciler sınav sorularını çalıp milletin hakkını yerken siz neredeydiniz?
-    “Ne istediler de vermedik” diyen siz değil misiniz?
-    16 Temmuz 2016’ya kadar Gülen’in maaşını ödeyen siz değil misiniz?
Bu liste de uzatılabilir ama bununla yetinelim.
Oy Pusulasında ki HAYIR bölümü Teröristlere hizmet mi ediyor?
Referandumda HAYIR oyu verecekler, PKK ve FETÖ gibi terör örgütleri ile eşdeğer tutuluyorsa şu soruyu sormak gerekmez mi?
YSK tarafından hazırlanan oy pusulasında neden HAYIR diye bir bölüm vardır?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler