"Hayal ettiğim gibi çıkmadı"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli Gebze'de seçimde bekledikleri oyun çok altında oy aldıktan sonra ciddi moral bozukluğu yaşadıklarını anlattı.Kocaeli'nin Gebze ilçesine bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç

"Hayal ettiğim gibi çıkmadı"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli Gebze'de seçimde bekledikleri oyun çok altında oy aldıktan sonra ciddi moral bozukluğu yaşadıklarını anlattı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimde bekledikleri oyunçok altında oy aldıktan sonra ciddi moral bozukluğu yaşadıklarını ve bu durumun partitabanını ciddi şekilde etkilediğini söyledi.

YERLİ ÜRETİCİYE DİKKAT ÇEKTİ
Yerli üreticilerin yeterli değeri görmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bu durumu ülkede üretilen otobüslerle örnek vererek, "Devletin bu alanda özel bir politika gütmesi gerek, kendi sanayicisine ağırlık vermelidir. Şuanda Türkiye otobüs sektöründe Avrupa'nın enbüyük üretim merkezi konumundadır. Yunanistan'da kullanılan otobüslerin yüzde 42'si Türkiye'de üretilen otobüslerdir. Peki; biz otobüsleri nereden alıyoruz? Bizim kamu kuruluşlarımız, belediyelerimiz nereden alıyor otobüsleri gidip Hollanda'dan alıyoruz. Bunun sebebini yüreğinde ülke sevgisi olan herkesin sorması lazım. Nasıl olurda başka yerden alırsınız. Bizim otobüslerimiz daha mı pahalı? Hayır, daha ucuz. Kazanacaksa benim ülkem kazansın. Kazanacaksa benim sanayicim kazansın" şeklinde konuştu.

Türk sanayicisinin Avrupa sanayicisi ile rekabet edebilmesi için aynı imkânlarasahip olması gerektiğini de söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ben eğer Fransa'nın Almanya'nın sanayicisi ile rekabet edeceksem en azından aynı koşullarda benimde elektrik almam lazımdır. Girin internete bakın 13 cent'e nükleerenerjiden elektrik satılan ülke var mıdır? Biz yapacağız. Bunlar ciddi sorunlar. Sanayici aynı zamanda teknolojiyi yakından izlemeli ve üniversite ile işbirliği yapmak zorundadır. Kocaeli bu anlamda çok şanslı bir kent, TUBİTAK burada araştırma kuruluşları, Tekno Park'ı, üniversiteleri var. Bunlar çok güzel" diyekonuştu.

Organize sanayi bölgelerinin kalifiye eleman ihtiyacını karşılayabilmek için hedeflerinden bahseden Kılıçdaroğlu, "Bizim hedefimiz Türkiye'deki bütün organize sanayi bölgelerinde yatılı endüstri meslek lisesi yapmak. Çocuk orayagelecek girdiği andan itibaren devlet sigortalı yapacak. Her yıl 5 bin kişiyiAvrupa'ya dünyanın değişik ülkelerine Doktora yapmak üzere göndermek. Düşünün 5 yılda Türkiye nasıl bir tablo ile karşılaşacak. 5. yılın sonunda her ildeyurtdışında doktora yapmış araştırma görevlileri olacak" dedi.

Türkiye'nin büyüme hızının da göstergeden ibaret olduğunu ve göz boyandığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Hızlı büyüyoruz ama şikayet ediyoruz. Çünkü sağlıksız büyüyoruz. 1 yıl yüzde 10, ertesi yıl yüzde eksi 20 olmaz. İleri teknoloji evet, sanayici üniversite işbirliği evet, yeni bir teşvik politikasına evet, çünkü yeniteknolojiler için bizim teşvike önem vermemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Organize sanayi kuruluşlarının genellemeden çıkartılarak alanına göre yönetmeliklerin olması gerektiğini de dile getiren Kılıçdaroğlu, "OSB'ler ile ilgili yönetmeliğin olması doğaldır. Ancak bir yönetmelik acaba yasanın uygungördüğü alt hukuk olarak devreye girdiğinde ihtiyaçları karşılayabilir mi? Her OSB'nin nitelikleri farklı olabilir. Belli bir kümelenmeden bahsediyoruz, o zaman hem yasanın buna uygun olması lazım, bu bir yasada olabilir iki yasa da olabilir. Yönetmeliklerin ayrışması gerekiyor. Her bir sektör için farklı bir yönetmelik olmalı" dedi.

ANKETLERE GÜVENMİYORUM
Seçim öncesi yapılan anketlerde alınan kötü sonuçlarının neredeyse tamamının CHP'nin oy kaybettiği yönünde çıkması hakkında sorulan soruyu samimiyetle cevapladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Seçim öncesi yapılan anketlere göre CHP'nin çok daha fazla oy toplayacağı sonucu elde edilmişti. Peki, CHP neden böyle bir tablo ile karşılaştı? Bunun nedeni siyası etken mi? Ekonomik etken mi? Ulusal etken mi?

Samimi olarak söylüyorum seçimlerde büyük bir beklentimiz vardı. Bu beklenti gerçekleşmeyince bizim de tabanımızın moralinde bozulma oldu. Çünkü biz yüzde 40 gibi oy beklentisindeyken yüzde 26 gibi bir sonuçla karşılaştık. Bu bizde bir moral bozukluğu yarattı. Samimi söylemek gerekirse, bu moral bozukluğunun getirdiği bir sıkıntı var. Anketlere güvenmiyorum ancak seçimlerdeki heyecanın şuan da sürdüğünü de söylersem doğru olmaz" şeklinde açıklamada bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset