HAS Parti Genel Kurulu yapıldı

HAS Parti 1. Olağan Kongresinde tek liste ile seçimlere giren Numan Kurtulmuş, kongrede kullanılan 210 oydan 207'sini alarak genel başkanlığa seçildi.

HAS Parti Genel Kurulu yapıldı

Atatürk Spor Salonu önünde erken saatlerde toplanmaya başlayan partililer, Genel Başkan Numan Kurtulmuş lehine sloganlar atarken, salon içerisinde ise bu kongre için bestelenen marşlar söylendi.

Kurtulmuş salona girişinde partililer tarafında ‘’Başbakan Numan’’ sloganları ile karşılandı. Kurtulmuş salon turu atarak partilileri selamladı. Protokoldeki yabancı konuklarla tek tek selamlaşan Kurtulmuş’a daha sonra partililerce çiçek verildi.

Bazı davetliler de Kurtulmuş’un eşi Sevgi Kurtulmuş’a da çiçek sundu. Kurucular Kurulu üyesi Mükadder Başeğmez’in açılış konuşmasını yaptığı kongrede, Divan Başkanlığına HAS Parti Kurucular Kurulu Üyesi Teoman Rıza Güneri seçildi.

Bu arada İsrail askerlerince Filistin’e yardım götüren Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda vefat eden Fahri Yaldız’ın fotoğrafı yakınları tarafından, Kurtulmuş’a hediye edildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı kongrede AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu’nun yanı sıra bazı partilerden ve sendikalardan temsilciler ile çok sayıda yabancı davetli katıldı. Tek liste ile seçimlere giren Numan Kurtulmuş, kongrede kullanılan 210 oydan 207'sini alarak genel başkanlığa seçildi. Bu arda, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, HAS Parti 1. Olağan Büyük Kongresi ile ilgili bir soruya, ‘’Böyle şeylere ayıracak vaktimiz yok’’ karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler