Hangi parti ne harcayacak?

Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde partilerin seçim bütçeleri de belli olmaya başladı. Seçim çalışmaları için TBMM'de milletvekili olan partilerden AK Parti 40-45 milyon YTL, CHP 30-35 milyon YTL, MHP 15 milyon YTL, DSP 10 milyon YTL, DTP 3,5

Hangi parti ne harcayacak?


Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde partilerin seçim bütçeleri de belli olmaya başladı. Seçim çalışmaları için TBMM'de milletvekili olan partilerden AK Parti 40-45 milyon YTL, CHP 30-35 milyon YTL, MHP 15 milyon YTL, DSP 10 milyon YTL, DTP 3,5 milyon YTL, ÖDP 250 bin YTL, BBP 200 bin YTL bütçe ayırmayı planlıyor.


Yerel seçimler yaklaşırken 2 bini aşkın belediye başkanlığının yanı sıra 50 bini aşkın muhtarlık, binlerce belediye ve il genel meclisi üyeliği için yüzbinlerce aday adayı yarışacak. Partiler ve adayları afiş, broşür, bayrak, reklam ve mitingler için harcayacakları milyonlarca YTL ile küresel krizin yaşandığı bugünlerde bir çok sektör için umut olacak. Sektör temsilcileri, tanıtım ve propaganda faaliyetleri için il belediye başkan adaylarının asgari 200 bin YTL, ilçe belediye başkan adaylarının 50 bin YTL, muhtar adaylarının ise 10 bin YTL'yi gözden çıkarmaları gerektiğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset