Hamzaçebi'ye suç duyurusu

SPK'dan yapılan yazılı açıklamada, SPK Başkanı Doç. Dr. Turan Erol'un Kılıçdaroğlu ve Hamzaçebi hakkında kamu görevlisine hakaret, iftira ve suç uydurma fiillerinden dolayı TCK md. 125, 267 ve 271 hükümleri uyarınca suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. A

Hamzaçebi'ye suç duyurusu

SPK'dan yapılan yazılı açıklamada, SPK Başkanı Doç. Dr. Turan Erol'un Kılıçdaroğlu ve Hamzaçebi hakkında kamu görevlisine hakaret, iftira ve suç uydurma fiillerinden dolayı TCK md. 125, 267 ve 271 hükümleri uyarınca suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Ayrıca adı geçen şahıslara karşı manevi tazminat davası açılacağı kaydedildi.

İstanbul Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Kurul Başkan ve üyelerinin 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun kendilerine verdiği yetkileri kullanmadıkları iddiası ile görevi kötüye kullanma suçundan Kurul Başkan ve üyeleri hakkında kovuşturmaya geçilmesi talebi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmuştu.

SPK'dan yapılan açıklamada, "Söz konusu iddiayı inceleyen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 24.11.2008 tarih ve Sor. No:2008/154204, K. No:2008/101850 sayılı kararında, 'Suç ihbarına konu hususla ilgili eylem ve işlemlerin usul ve mevzuata uygun olduğu, orta yerde suç teşkil eden bir eylem ve işlemin mevcut olmadığı, bu haliyle isnat olunan görevi kötüye kullanma suçunun unsurları itibariyle de oluşmadığı, bu nedenle de, isnat olunan görevi kötüye kullanma suçunun maddi unsurları itibariyle oluşmadığı'
gerekçesi ile, Doç. Dr. Turan Erol ve diğer Kurul üyeleri hakkında suç teşkil etmeyen eylem ve işlemlerinden dolayı kamu adına takibata yer olmadığına karar verilmiştir. Anılan takipsizlik kararına Kemal Kılıçdaroğlu ve Mehmet Akif Hamzaçebi tarafından yapılan itiraz, Sincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 16.2.2009 tarih ve 2009/198 D.İş sayılı kararı ile reddedilmiştir. Kemal Kılıçdaroğlu ve Mehmet Akif Hamzaçebi tarafından gündeme getirilen iddiaların doğru olmadığı kesinleşmiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset