Hamzaçebi:Sıkıyönetim zamanı gibi

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Hükümet'in, KESK'in Ankara'da yapacağı eyleme karşı aldığı tavrın, ''Türkiye'nin sıkıyönetim dönemlerindeki tavrını andırdığını'' savunarak, ''Türkiye'de sanki bir sıkıyönetim varmış gibi, vatandaşın Ankara'ya ulaşma,

Hamzaçebi:Sıkıyönetim zamanı gibi

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Hükümet'in, KESK'in Ankara'da yapacağı eyleme karşı aldığı tavrın, ''Türkiye'nin sıkıyönetim dönemlerindeki tavrını andırdığını'' savunarak, ''Türkiye'de sanki bir sıkıyönetim varmış gibi, vatandaşın Ankara'ya ulaşma, seyahat özgürlüğü engelleniyor'' dedi.

Hamzaçebi, Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği heyetini kabul etti. Hamzaçebi, siyasi partileri ziyaret eden heyetin, yeni anayasa çalışmalarında, Anayasa'nın ''Devlet sanatçıyı korur'' hükmünün, yine anayasa hükmü olarak açık şekilde ifade edilmesini istediğini söyledi.

Sinema sektörü ve sanatın önündeki en önemli sorunlardan birinin, telif hakları olduğunu ifade eden Hamzaçebi, ''Fikri mülkiyet hakları olarak ifade ettiğimiz bu konuda, bir çok yasaya rağmen halen güvence altına alınabilmiş, eser sahiplerinin telif hakları korunabilmiş değildir. Bu haklarını sanatçılar elde edememektedir'' dedi.

Hamzaçebi, devletin sanatçıyı koruma yükümlülüğüne işaret ederek, telif hakkı konusunda sanatçıları korumak için yapılması gerekenlerin, temel hüküm olarak anayasaya girmesi gerektiğini belirtti.

CHP'li Hamzaçebi, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray'ın, twitter hesabından, ''İstanbul Avcılar'da, belediye zabıta ekiplerinin cemevine yönelik saldırıda bulunduğuna'' yönelik twitt attığını belirten gazeteciye Hamzaçebi, ''Sizden duyuyorum. Cemevleri saldırılması değil, korunması gereken yerlerdir. Böyle bir olayın doğruluğundan şüphe ediyorum ama inceleyeceğim. Sayın Akkiray ile de konuşacağım'' karşılığını verdi.

Hamzaçebi, CHP'nin dünkü mitingi hatırlatılarak, bunun devam edip etmeyeceğine yönelik soruyu, ''İhtiyaç duyduğumuz anda bunları yapacağız. TBMM'deki, Türkiye'nin gündemindeki konuları vatandaşımızla paylaşmaya devam edeceğiz'' diye yanıtladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, miting meydanının fotoğrafını çekerek, meydanda 7 bin kişi olduğuna dair not düştüğünün belirtilmesi üzerine Hamzaçebi, meydanda on binlerin bulunduğunu ifade etti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, twitterdaki dünkü sözlerinin sorulmasına karşılık Hamzaçebi, ''Bir milletvekilinin, kendi siyasi parti grup başkanvekilini bile zor durumda bıraktığını görüyoruz. Bir milletvekiline uygun, yakışan bir üslup olarak görmüyorum'' dedi.

Hamzaçebi, KESK'in Ankara'da yapacağı eyleme yönelik olağanüstü önlemlerin bulunduğunun ifade edilmesi üzerine, ''Eyleme karşı Hükümet'in aldığı tavır, Türkiye'nin sıkıyönetim dönemlerindeki tavrını andırıyor. Türkiye'de sanki bir sıkıyönetim varmış gibi, vatandaşın Ankara'ya ulaşma, seyahat özgürlüğü engelleniyor.

Ama başarılı olamayacaktır, yüz binler, kalabalıklar her zaman seslerini duyurmak için meydanlarda olacak, demokratik şekilde görüşlerini ifade edeceklerdir'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler