Hamzaçebi'den HES tepkisi

 Trabzon Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi’nin TBMM Genel Kurulunda Enerji Tabi kaynaklar Bakanının konuşmasına cevap verdiHamzaçebi yaptığı konuşmada şunları kaydetti:Biraz önce Sayın Bakan kürsüde enerji politikasına ilişkin olarak

Hamzaçebi'den HES tepkisi

 

Trabzon Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi’nin TBMM Genel Kurulunda Enerji Tabi kaynaklar Bakanının konuşmasına cevap verdi

Hamzaçebi yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

Biraz önce Sayın Bakan kürsüde enerji politikasına ilişkin olarak çeşitli bilgiler verdi, değerlendirmeler yaptı. Sayın Bakanın hidroelektrik santrallere yönelik olarak vatandaşın ortaya koyduğu tepkileri ifade etmek amacıyla yaptığı analizler ve verdiği örnekler tamamen yanlış ve yanıltıcıdır. Vatandaşı, Türk halkını küçümseyici, onun muhakeme gücünü göz ardı eden bir yaklaşıma sahip Sayın Bakan. Niğde ve Rize örneklerini verdiler. Rize’de hidroelektrik santrallere karşı olduğunu sandığım bir gösterinin Rizeliler tarafından yapılmadığını ifade etti.

Rize’de Derelerin Kardeşliği Platformu, uzun süren mücadelelerden sonra İkizdere Vadisi’nin sit alanı ilan edilmesini sağlamıştır, başarmıştır. Bu platformu ve Rizelileri bunun için kutlamak gerekirken Rizelileri hafife alan, onların yeşile olan tutkusunu, yeşile olan sevdasını küçümseyen “Su geçen her yer yeşildir.” diyerek âdeta “2+2=4” gibi bir alfabe bilgisini Türkiye Büyük Millet Meclisine sunmayı marifet sayan bir anlayışı kınıyorum.

Ben, Rizelileri kutluyorum, Derelerin Kardeşliği Platformunu kutluyorum.

Sayın Bakan, burada yapmış olduğu açıklamalarda Rize’de HES’lere karşı gösterilen olumsuz tepkileri, ortaya konulan tepkileri yanlış ifade etti. Doğru söylemedi, Genel Kurula yanlış bilgi verdi, Rizelileri küçümsedi.

HES’lere yönelik olarak benim Meclis araştırma önergem vardır, Karadeniz’deki HES’leri yakinen takip ederim, bölge insanının HES’lere yönelik olarak ortaya koyduğu tepkiyi izleyen, ona kulak veren bir milletvekiliyim.

Efendim, neymiş şimdi, düzeltmeye çıkmış Sayın Bakan burada, Rizeliler tepki gösterirken bir cipli adam da gelmiş oraya. Yani cipli adam… Şimdi, cipli adam, o vatandaş değil tabii, yani cipli bir adam gelip o da tepkiye katılmışsa, bu cipli adam bu ülkenin çevresi konusunda hassasiyete sahip değil, Sayın Bakanın anlayışı bu. Siz orada mıydınız da o cipli adamı gördünüz? Yani bir kalabalık var orada, binlerce insan, bir tane de cipli adam gelmiş. Ee, ne olmuş yani bir tane cipli adam gelmişse?

Yakışmıyor Sayın Bakan. Siz, tam tersine o İkizdere Vadisi’ni sit alanı ilan ettirmeyi başaran o bölge insanının bu mücadelesini haksız çıkarmak amacıyla, altında imzanız olan bir kanun tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisine getirdiniz, bütün o sit kararlarını yeniden ele alıp onları sit kapsamından çıkarmak için. Enerji politikasında durum budur, burada ayaklarının üzerinde duramayan bir Hükûmet vardır enerji konusunda, enerji yatırımlarında dibe durmuş bir Türkiye söz konusudur.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset