Hamzaçebi Öcalan'ı konuştu

CHP Grup Başkanvekili Trabzonlu Mehmet Akif Hamzaçebi, CHP'li Çetin Soysal'ın terör örgütü elebaşısı Öcalan'a ev hapsi talebine karşı çıktı. Bu talebin uygun olmadığını kaydeden Hamzaçebi, "Terör örgütünün eylemsizliği sona erdi diye barış şartlarını konu

Hamzaçebi Öcalan'ı konuştu

CHP Grup Başkanvekili Trabzonlu Mehmet Akif Hamzaçebi, CHP'li Çetin Soysal'ın terör örgütü elebaşısı Öcalan'a ev hapsi talebine karşı çıktı. Bu talebin uygun olmadığını kaydeden Hamzaçebi, "Terör örgütünün eylemsizliği sona erdi diye barış şartlarını konuşmak, bu tehdide göre hareket etmektir. Bu da Türkiye'nin otoritesine aykırı düşer." dedi.

TBMM'de konuşan Hamzaçebi, konuya ilişkin gazetecilerin soruları üzerine, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ev hapsinin uygun olmadığını söyledi. "1 Mart'ta terör örgütünün eylemsizliği sona erdi diye barış şartlarını konuşmak, bu tehdide göre hareket etmektir. Bu da Türkiye'nin otoritesine aykırı düşer." eleştirisinde bulundu. Hamzaçebi, CHP Milletvekili Çetin Soysal'ın konu ile ilgili açıklamalarına da katılmadığını ifade etti. Hamzaçebi, Soysal'ın açıklamaların CHP'nin görüşlerini temsil etmediğini, bunun kendi kişisel görüşleri olduğunu belirtti.

Hamzaçebi, Yüksek Seçim Kurulu'nun yurt dışındaki Türklerin oy kullanmasına ilişkin aldığı kararı gözden geçirmesini istedi. Hamzaçebi, şunları söyledi: "Bu kararı doğru bulmuyoruz. Yüksek Seçim Kurulu kararını gözden geçirmelidir. Almanya'daki vatandaşlarımızda oy kullanabilmelidir. Gerekli düzenlemeyi yapmak için yeterli zaman var."

Hamzaçebi, Danıştay'ın şeker ölçüm çubuklarına ilişkin kararını ise "Hastanın şeker ölçüm çubuklarına erişimi, Danıştay'ın "hasta lehine" aldığı 5 Kasım 2010 tarihli kararını takiben SGK'nın 10 Ocak 2011 tarihli genelgesiyle son derece zorlaştırılmıştır. Şeker ölçüm çubukları arasında nitelik araştırması yapılmaksızın, en ucuz fiyattan satın alınmasının hukuka uygun olmaması nedeniyle bu uygulamanın iptal edildi. Daha önce Sosyal Güvenlik Kurumu'nu bu hatalı uygulamadan dönmeye davet ettik." değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset