Hamzaçebi açılımı yorumladı

Hamzaçebi özerklik ilanını "Savaş başlatmak isteyenlerin hareketidir" şekline yorumladı.

Hamzaçebi açılımı yorumladı

Hamzaçebi, Demokratik Toplum Kongresi'nin özerklik ilanını savaş başlatma girişimi olarak değerlendirdi. TBMM'deki basın toplantısında, Diyarbakır Silvan'da hayatını kaybeden 13 asker için taziye dileklerini iletti. Demokratik özerkliğin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Hamzaçebi, Türkiye'nin üniter ve ulus devlet yapısına sıkı sıkıya bağlı kalacağını belirtti. Terörle mücadelede ulusal birliğin önemini vurgulayan Hamzaçebi, tüm kesimlerin ve partilerin bu konuda kararlı duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.

Özerklik ilanını alternatif devlet yapılanması olarak nitelendiren Hamzaçebi, bunun kabul edilemeyeceğini ve hoş görülemeyeceğini ifade etti. Kürt kökenli vatandaşların sorunlarının terör örgütü tarafından çözülemediğini, kimlik politikalarının özgürlükçü olmadığını dile getirdi. Türkiye'nin bu sorunları aşması gerektiğini, fakat bunun üniter yapıdan taviz verilmeden yapılması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, terörün artış sebeplerinin araştırılmasını talep ettiği basın toplantısında, bazı generallerin haksız yere 'darbeci' olarak cezaevine konulduğunu iddia etti. Toptaş, Balyoz davasıyla ilgili bazı bilgilerin yanıltıcı olduğunu savundu ve bu konudaki belgeleri basınla paylaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset