Hakan: Siyasette de hücümum

Hakan, "Siyasette de sürekli hücumu düşüneceğim. Bu ülke, fedakârlık istiyor." dedi.Her saniye hizmet peşinde koşmak istediğini vurgularken, "Siyasette de sürekli hücumu düşüneceğim. Bu ülke, fedakârlık istiyor." diyor. Fakat hiçbir makamın peşinde koşmay

Hakan: Siyasette de hücümum

Hakan, "Siyasette de sürekli hücumu düşüneceğim. Bu ülke, fedakârlık istiyor." dedi.

Her saniye hizmet peşinde koşmak istediğini vurgularken, "Siyasette de sürekli hücumu düşüneceğim. Bu ülke, fedakârlık istiyor." diyor. Fakat hiçbir makamın peşinde koşmayacağının da altını çiziyor.

AK Parti'nin İstanbul milletvekili adayı Hakan Şükür, 12 Haziran seçimlerinin en renkli siması. Galatasaray ve Milli Takım'ın gol kralı, eski futbolcu başbakanlar Adnan Menderes ve Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra Meclis'e dinamizm katmaya aday. Kendisi de bunun altını özellikle çiziyor. Futbolda oynadığı mevkiye uygun olarak siyasette de sürekli 'hücum'u düşüneceğini, yani hizmet için gece gündüz koşturacağını ifade ediyor. Zaten kampanya dönemi başlar başlamaz araziye indiğine dikkat çekerek, "AK Parti bünyesinde her görevi sonuna kadar yapacağım. Fakat hiçbir zaman makam sevdam olmayacak. İyi bir takıma geldiğimi düşünüyorum. Bu takım, ülkenin sorunlarını çözerek ülkemizi sayılı ülkeler arasına sokacak tek takım. Her gün her saniye hizmet etmek durumundayız. Ailemle konuştum, onlar da fedakârlık yapacaklar. Bu ülke, hiçbir yerde olmadığı kadar fedakârlık isteyen bir ülkedir." diyor.

Bir dönem Altay'ın kalesini koruyan merhum Başbakan Adnan Menderes için, "Bugüne ışık tutan, anlatıldığı zaman bugün bile duyguları harekete geçiren çok önemli işler yaptı." ifadesini kullanıyor.

Kendisi gibi eski bir santrfor olan Başbakan Erdoğan için de, "Kendisiyle bir ağabey kardeş ilişkimiz var. 20 yıldır dostuz. İcraatları, söylemleri ve duruşu ile müthiş bir başarı öyküsü." övgüsünde bulunuyor.

 

SPORDA KAYIT DIŞININ KONTROL ALTINA ALINMASI LAZIM

Hakan Şükür, Meclis'e girmesi halinde spor dünyasının kronik problemlerine el atmayı düşünüyor. Bu çerçevede spor camiasındaki arkadaşlarıyla da sık sık buluştuğunu ve görüşleri not ettiğini anlatıyor. Özellikle parmak bastığı hususlardan biri, Türk futbolunun son dönemde çok fazla futbolcu ithal eder hale gelmesi. Çözüm olarak, futbolun büyük takımların tekelinden kurtarılmasını ve alt liglerdeki takımlara yayılmasını görüyor. Bir diğer hedefi, futboldaki kayıt dışı paraların kontrol altına alınması. Bu konuda hükümetin çalışmaları olduğunu ama spor kulüplerinin de yardımcı olması gerektiğini vurguluyor.

 

Kral'dan Alex'in aile yaşamına övgü

Genç sporcuların sosyal yaşamına da dikkat etmesi gerektiğini savunan Hakan Şükür, bu anlamda Fenerbahçeli futbolcu Alex'i örnek gösteriyor. Alex'in aile yaşamıyla örnek bir sporcu olduğuna dikkat çekerken, "Türkiye'de aile kavramını pekiştiren bir yaşam biçimi var. Bunların ön plana çıkması, bizim gençlerin de ailenin ne kadar önemli olduğunu anlayan bir profili belirlemesi lazım. Bu devletin işi değil, bu ferdin işi. Söylemler kadar uygulananlar arasındaki farkı iyi gözetmek lazım." diye konuşuyor. Kulüp başkanlarının demeçlerine de dikkat etmeleri gerektiğinin altını çiziyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler