'Hak eden kazansın'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası spor organizasyonlarının farklı coğrafyalardan ve kültürlerden sporcuları kaynaştıran ve yakınlaştıran dostluk ve barış buluşması olduğunu ifade etti.Dünya Güreş Şampiyonası'na katılan sporculardan kimilerinin k

'Hak eden kazansın'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası spor organizasyonlarının farklı coğrafyalardan ve kültürlerden sporcuları kaynaştıran ve yakınlaştıran dostluk ve barış buluşması olduğunu ifade etti.

Dünya Güreş Şampiyonası'na katılan sporculardan kimilerinin kazanacağını, kimilerinin de eleneceğini aktaran Erdoğan, asıl kazananın ise barış olacağını aktardı. Sporda centilmenliğin önemine değinen Erdoğan, "Sadece hak ederek kazananların başarıya ulaşmış sayılacağını, yeni baştan öğrenmeye ihtiyacımız var." dedi.

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası'nın açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. Törene; Mısır'a hareketi öncesi Ankara'dan İstanbul'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu, Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı Raphael Martinetti, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker ve çok sayıda sporsever katıldı.

Şampiyonanın gerçekleştirildiği Sinan Erdem Spor Salonu'na 19.00 sıralarında gelen Başbakan Erdoğan, bir süre devam eden güreş müsabakalarını izledi. Açılış töreni, şampiyonaya katılan ülkelerin tanıtım töreni ile başladı. Tören, İstiklal Marşı'nın ardından protokol konuşmalarıyla devam etti.

Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Güreş Şampiyonası için 106 ülkeden gelen sporcuları selamlayarak başladığı konuşmasında, "Dünya güreşinin bu büyük organizasyonunun, başta, burada mücadele edecek sporcular olmak üzere bütün sporseverlere başarı güzellikler ve barış getirmesini diliyorum." diye konuştu.

Uluslararası spor organizasyonlarının farklı coğrafyalardan, kültürlerden gelen sporcuları bir araya getiren, kaynaştıran ve yakınlaştıran dostluk ve barış buluşması olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, 106 ülkeden 2 bini aşkın sporcunun centilmence mücadele ederek başarıyı arayacaklarını belirtti. Şampiyonaya katılan kimi sporcuların kürsüye çıkarak madalya kazanacağını kiminin ise eleneceğini anlatan Erdoğan, "Müsabakalar nasıl neticelenirse neticelensin spor daime kazanacak." şeklinde konuştu.

"Sporun kazanması barışın kazanması demektir" diyen Başbakan Erdoğan, "Sporun kazanması dostluğun, kardeşliğin kazanması demektir. Sporun kazanması, son tahlilde insanlığını kazanması demektir." ifadesini kullandı.

İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği için adaylığını kendisinin açıkladığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Bundan muradımız, sporun toplumları birbirlerine yakınlaştıran, kültürleri kaynaştıran, evrensel misyonuyla asırlar boyunca bu barış misyonunun sembollerinden biri olmuş İstanbul'u buluşturmaktır. 3 kıtanın ve sayısız medeniyetin buluştuğu bu kadim şehir, dünyanın geleceğine barış ve esenlik ilhamı taşıyacak çok değerlidir, bir tarih mirasına sahiptir."

"SADECE HAK EDENLERİN KAZANMIŞ SAYILACAĞINI YENİDEN ÖĞRENMEMİZ LAZIM"

İstanbul'da yakılan olimpiyat meşalesinin aydınlığının, dünyanın en uzak köşelerine kadar yayılacağını aktaran Başbakan Erdoğan, "Birbirimizi bilme, tanımaya anlamaya ihtiyacımız var. Sadece hak ederek kazananların başarıya ulaşmış sayılacağını, yeni baştan öğrenmeye ihtiyacımız var. Olimpik ruhu sportmenliği, centilmenliği sadece spor sahalarında minderlerde, kortlarda değil, hayatın her alanında bir insanlık ideali olarak yaşatmaya ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

İstanbul'un tarih ve sporun buluştuğu bir sembol şehir olmasını istediklerini aktaran Başbakan Erdoğan, "Buradan dünyaya barış öve dostluk esintileri ulaştırsın istiyoruz. Burada olmaktan sizlerle bir arada bulunmaktan sporla olmaktan dolayı çok heyecanlıyız." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin, son yıllarda bunun temellerini attığını aktaran Başbakan Erdoğan, şampiyonanın gerçekleştirildiği Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nun bunlardan biri olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve FILA Başkanı Raphael Martinetti, şampiyonanın açılışını gerçekleştirdi. Ardından hakemler ve sporcular adına birer temsilci cenlitmenlik yemini etti. FILA bayrağının göndere çekilmesi ve FILA marşının çalınmasının ardından tören, Şaman Dans Grubu'nun gerçekleştirdiği, Zara ve Kubat'ın eşlik ettiği gösteri ile devam etti.

FILA Başkanı Raphael Martinetti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a FILA tarihinde çok az sayıda devlet başkanına verilen FILA Onur Nişanı takdim etti. Erdoğan, ardından Mısır'a hareket edeceği Atatürk Havalimanı'na geçti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset