Güzide Uzun “AKP’nin erimesine herkes şahit”

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun Haber61’e sandık sonucunu değerlendirdi çarpıcı açıklamalar yaptı...

Güzide Uzun “AKP’nin erimesine herkes şahit”

Haber61/Haber Servisi

SANKİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİYDİ!

Bir seçim geride kaldı. CHP İl Başkanı olarak tespitiniz nedir?

Trabzon kenti  uzun yıllardır yerelde AKP iktidarının politikaları ile yönetilmektedir. Her seçimde olduğu gibi seçmenlerde yaratılan algı CHP adayları Cumhurbaşkanı ile yarıştırılmasıdır.

Güzide Uzun “AKP’nin erimesine herkes şahit”TRABZON TARIMDAN KOPTU

Trabzon’un sorunları neler? 

Trabzon yıllardır göç veren bir kenttir, bunu istatistiklere bakan herkes biliyor. İşsizlik hat safhada istihdam yok, insanlarımız yardımlarla yaşamaya çalışıyor. Şimdiki adıyla mahalle olan köylerimizde dar gelirli vatandaşlarımız hayvancılıktan ve tarımdan kopmuş, arazilerini inşaata açarak kurtuluşu bunda görmüşlerdir. Büyük hayat pahalılığı nedeniyle kentimizdeki üniversitenin bile tercih edilmemesi vahim bir durumdur.  Bu kent bir turizm cenneti olacakken maalesef olamamış, sadece Arap turistlerce ziyarete kurban edilmiştir.

BAŞKANLIK SEÇİMİ ETKİ ALTINA ALINDI

Öyleyse bunca sorun varken neden AK Parti birinci parti çıktı? 

Güzide Uzun “AKP’nin erimesine herkes şahit”Tüm bu koşullarda yaşayan kırsaldaki seçmen CHP’ye oy verdiğinde devlet yardımlarının kesileceği yönünde algı yaratılarak, yoğun şekilde bir baskı altına aldıkları için… Özellikle feodal ilişkilerin hakim olduğu yerlerde seçimlerde muhtarlık için oy taşıma ile yoğun bir yarışa girilmiş belediye başkanlığı seçimleri etki altına alınmıştır.

BÜYÜKŞEHİR ADAYIMIZ İZ BIRAKTI

Millet ittifakının büyükşehir adayı kabul görmedi mi? 

Hayır gördü.. Her şeye rağmen Trabzon’da büyükşehir adayımız Prof. Dr Atakan Aksoy üretime yönelik, halkımızın refahı ve mutluluğunu sağlayacak istihdam sağlayacak projeleri ile gönüllerde iz bırakarak 140 bin seçmende karşılık bulmuştur.

HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Ortahisar adayınız?

Üç dönem Trabzon’a mimarlar odasında hizmet veren temiz yüzlü ve dürüst insan Mimar Salih AKYÜZ gittiği her yerde sevgi ile karşılanmış ve teveccüh görmüştür. Kendisine 57 bin seçmen karşılık vermiştir. Oy veren vermeyen tüm Trabzon seçmenine teşekkür ediyoruz. 

AKP ERİYOR 

Seçimin kazanını kim oldu sizce?

Trabzon’u dünya kenti yapamayan, sosyal yaşamdan koparmaya çalışan “Varlık Kuyruğu” denilen oluşumlarla vatandaşı baş başa bırakanlar kazanmışlardır. Ancak AKP’nin erimesine şahittirler. Uyguladıkları baskıcı politikalarla önümüzdeki zamanlarda Trabzon’da da sonları yaklaşmıştır. İlçelerimizdeki göstergelerden bunu anlıyoruz.

YOMRA EMİN ELLERDE

Bazı ilçelerde kazandı CHP. Ne düşünüyorsunuz? 

Beşikdüzü gibi medeniyet beşiğimiz geri alınmış hem de %60 gibi bir oranla..  İmar kirliliği ve betonlaşmada Türkiye’de AKP’nin uygulamaları ile en önemli çarpık kentleşmeye örnek olan Yomra ilçesini emin eller teslim aldı. Düzköy ilçemizde her türlü baskı ve yıldırmaya karşı oy oranımız % 40’tır. Maçka ilçemizde aynı şekilde %18’lerden %38’lere oyumuz artmıştır. Meclis üyeliklerinde de gerek büyükşehirde gerekse ilçelerimizde meclis üyelerimiz artmıştır. 

Oylarınızı yükseltmeniz sizin için önemli bir adım öyle mi? 

Örnek Vakfıkebir ilçemizdir. %31.82 oy oranı ile ilk kez 4 üye çıkarmıştır. Bu uzun yürüyüşümüz devam ederken halkımız somut örnekler gördüğünde gereken alakayı gösterecektir. İnsan odaklı sosyal demokrat belediyeciliği Ankara, İstanbul, Antalya gibi kentlerimizde yeniden görüp bildiğinde anlayacak ve gerekeni de Trabzon’da  yapacaktır. İttifak büyük kentlerde büyük başarı ile sonuç vermiştir. Her iki genel başkan tarihi karar ile demokrasi tarihine altın harflerle yazılmışlardır. Büyük kentlerin en önemlisi olan Istanbul’da Trabzon’un evladı kazanmıştır. İnsan odaklı belediyeciliği ile Trabzon’a yansıması büyük olacaktır!

Güzide Uzun “AKP’nin erimesine herkes şahit”

EVİNE DÖN GÜZİDE DİYEREK ÜZERİME GELDİLER

Medyada size yönelik eleştirilere ne diyorsunız? 

Ben 1984 yılında KTÜ’den mezun oldum. 1970 ve 1980 darbelerini bilfiil yaşadım, meslek yaşantımın 10 yılını kadastroda, 10 yılını köy hizmetlerinde çalıştım. Bilindiği gibi 657 yasaya göre memurlar siyaset yasağına tabidirler ancak aile olarak siyasetin içinde olup hep bedel ödediğimiz için bazıları gibi hiç korkmadan CHP’nin tüm eylemlerine ve toplantılarına katılmayı onur saydım.

Eşim de benim gibi yaşam felsefesi olan bir insandır. Hiç korkmadık eğilip bükülmedik. Emekli oldum 2007’de ve hemen partiye üye oldum, kentimize ve ülkemize faydamız olsun diye… 2009 yılında belediye meclis üyesi seçildim, 2011’de ön seçimde 3. sıra milletvekili adayı oldum 

Ekspres gazetesinde hakkımda yazılan yazıyı okuyunca “evine dön Güzide Önsel Uzun emekli Derneği değil CHP ...” gibi söylemlerle benim üzerimden emeklilere gönderme yapan Hasan Kurt’u kınıyorum. Emekliler siyasetten uzak mı durmalıdır? 

O’na göre yaşımız kendisini ilgilendirecek bir konu değildir ayrıca, “akıl yaşta değil baştadır “ diyen büyüklerimiz doğru söylemişlerdir. Etiğe, kurala sığmayan ve şahsımı hedef alan söylemlerle CHP’ye ayar vermeye kalkmak yakışıksız bir durumdur. 

Bağımsız ve tarafsız gazetecilik bu değildir. Aynı şekilde Abdulvahap Uludüz’de gazeteciymiş sosyal medyadan ilçe başkanlarını görevden almamın ve ili fesih etmemi buyur muştur. Trabzon değişecekse yürekli parti mensubu gençler ve 50’sinden 80’nine 90’ına kadar yürekli beyinlerle olacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset