Günay: Karara içim burkuldu!

Milletvekili emekli maaşlarının artırılmasına yönelik düzenlemeye ilişkin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,"Karar Meclis'ten çıktıktan sonra kolaycı kahramanlık yapanlardan olmak istemem. Ancak biraz içim burkuldu demezsem, kendime karşı saygısızlık

Günay: Karara içim burkuldu!

Milletvekili emekli maaşlarının artırılmasına yönelik düzenlemeye ilişkin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,"Karar Meclis'ten çıktıktan sonra kolaycı kahramanlık yapanlardan olmak istemem. Ancak biraz içim burkuldu demezsem, kendime karşı saygısızlık etmiş olurum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 75. yılı nedeniyle "Mehmet Akif" konulu klasik Türk Sanatları Sergisi'nin TBMM'deki açılışına katıldı. Basın mensuplarının milletvekili emekli maaşlarının artırılmasına yönelik düzenlemeye ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Günay, "Karar Meclisten çıktıktan sonra kolaycı kahramanlık yapanlardan olmak istemem.

Ancak biraz içim burkuldu demezsem, kendime karşı saygısızlık etmiş olurum. Uzun yıllar parlamento dışındaydım. Bir eski milletvekilinin yaşama intibakının çok kolay olmadığını biliyorum.

Bu yüzden eski milletvekilleriyle ilgili düzenlemelerin daha makul bir ölçüde yapılmasını kabul ederim. Madem ki bir emekli çalıştığı zaman ondan kesinti yapılıyor, bir eski milletvekili çalıştığı zaman ondan da kesinti yapılması gerektiğini düşünürüm."dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset