Gümrükçüoğlu soruları yanıtladı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu TV8 ekranlarında yayınlanan ‘Erkan Tan’la Başketten’ programının konuğu oldu. Trabzon’da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu belediye başkalığı görevinin makamda oturmayı değil,

Gümrükçüoğlu soruları yanıtladı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu TV8 ekranlarında yayınlanan ‘Erkan Tan’la Başketten’ programının konuğu oldu. Trabzon’da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu belediye başkalığı görevinin makamda oturmayı değil, proje üretip bu projelerle ilgili teknik altyapıları ve imar düzenlemelerini yaparak, kaynak temini için bakanların kapılarını aşındırmak olduğunu söyledi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun 61 Proje’nin neresindeyiz’ isimli katalogu ile programa başlayan Tan, “61 proje vaadiyle seçimleri kazandınız. Şimdi 61 Projenin Neresindeyiz? İsimli bir kitap bastırmışsınız. Bu verdiğiniz sözlerin hiçbirisini unutmadığınızı ortaya koydunuz” ifadelerini kullandı.

Başkan Gümrükçüoğlu ise katalogu her yıl yenileyerek vatandaşlara dağıttıklarını ifade ederek, “Bu kitap bizim bir manifestodur. Söz verdiğimiz projelerin  hangisini yaptık, hangisini yapamadık, bunları halkımızla paylaşıyoruz.  Bastırdığımız broşürlerimizle de ne durumda olduğumuzu  toplumumuza ifade ediyoruz. Biz 61 projeden şuan itibari ile 51 tanesinin kimisini yarıladık, kimisini bitirdik,  başlayamadığımız 10 tane projemiz vardır. Şehirler bir organik vücut gibidir. Bu itibarla ortaya çıkan ihtiyaçların giderilmesi için 17 projeyi daha gündemimize aldık ve proje sayımızı 78’e çıkarttık” dedi.

Programda izleyicilerden gelen soruları da cevaplayan Gümrükçüoğlu biz izleyicinin sorusu üzerine verdiği cevapta belediye olarak proje ürettiklerini, bu projelerin kaynağını ise Ankara’dan temin ettiklerini kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “ “Eğer ben Erdoğdu yolunun projesini çalışmasam, imarını yapmasan, Uğurlu Karşıyaka yolunun projesini, 18 uygulamasını yapmasam,  Kanuni Bulvarı’nın da aynı çalışmalarını yapmasam, projelendirip Ulaştırma Bakanımız  Sayın Binali Yıldırım’a, Karayolları Genel Müdürü Sayın  Cahit Turan’a  getirmesen, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarımın önüne getirmesem, bu projeleri herhalde Trabzon Belediyesi’nin 175 milyonluk bütçesiyle yapamam. Kendi bütçemle 800 milyonluk Kanuni Bulvarını gerçekleştiremem. Trabzon'da bununla ilgili olarak bazı muhalifler, “ Ya kardeşim kendi paranla mı yaptın bunları diyorlar” Böyle akıllara ziyan bir yorum var. Tabi ki kendi paramla yapmadım. 175 milyonluk bütçemle bunlar yapılır m?  O zaman bırakın beni kazma kürek define arayım. Altın bulduğumda ‘Altın buldum. Bu altından elde edeceğim parayla bunları yaptırtacağım’ mı demem gerekiyor. Bu devletin bütçelerinin ayrısı gayrisi mi var? Bu para halkın parası. Bu paydan Trabzon Belediyesi olarak maksimim ölçüde faydalanmak istiyoruz” diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset