Gümrükçüoğlu iddialı konuştu

AK Parti Trabzon Belediye Başkan aday adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl binasında düzenlediği basın toplantısında aday adaylığını açıkladı. İl Başkanı Muhammet Balta, il yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda Balta kısa bir konuşma ya

Gümrükçüoğlu iddialı konuştu

AK Parti Trabzon Belediye Başkan aday adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl binasında düzenlediği basın toplantısında aday adaylığını açıkladı.

İl Başkanı Muhammet Balta, il yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda Balta kısa bir konuşma yaptı. Balta, Gümrükçüoğlu'nun uzun yıllar bürokrasi alanında çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirterek, “Gümrükçüoğlu, gurur duyduğumuz hemşehrilerimizden bir tanesidir. Trabzon'a hizmet etmek bir onur ve gurur vesilesidir. Bu hizmeti vermek isteyen ve aday adayı olan hemşehrilerimizi de kutlamamız gerekmektedir” dedi.

TRABZON KABUĞUNU KIRMAYA LAYIKTIR

AK Parti Trabzon Belediye Başkan aday adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un çok iyi şeylere layık olduğunu söyledi. Gümrükçüğlu, “Bu şehir kabuğunu kırmaya layık, bu şehir iki misli, üç misli olmaya layık. Bu şehir, göç veren değil göç alan, açılan, tarihi dokusunu da muhafaza ederek, kültürün, ekonominin, belediyeciliğin örnek bir kenti olmaya layık bu şehir. Biz de bir Türkiye sevdalısı olan sayın Başbakanımızın mahalli idarelerindeki büyük tecrübeleriyle yön verdiği belediyelerimizin bir örneğini de burada yaşatmak için halkımızla birlikte yola çıkmak amacındayız. Objektif, şeffaf, katılımcı ve halkın belediyesini oluşturmak istiyoruz. AK Parti'nin belediye başkanlığı döneminde şunu vaat etmek istiyorum ki; kapıları sormadan girip açan değil, geldiklerinde kapının ardına kadar açık olduğu bir belediyeyle, gençlerimiz, çocuklarımız, bayanlarımız ve yaşlılarımız karşılaşacaklardır. Yani önlerinde açmaları gereken bir kapı görmeyeceklerdir. Onlarla birlikte onların katılımı ve düşüncelerini alarak modern ve açılımcı bir belediyecilik getirmek amacındayız. Bu duygu ve düşüncelerle siyasi eğilimi ne olursa olsun, tüm hemşehrilerimizin kardeşimiz olarak nitelendiğini ifade etmek ve onlarla birlikte belediyecilik yapmak istediğimizi belirtmek istiyorum” diye konuştu.

İl Başkanı Muhammet Balta ile AK Parti Trabzon Belediye Başkan aday adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

AK Parti Trabzon Belediye Başkan aday adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yerel seçimlere az bir zaman kala, aday gösterilmesi halinde herhangi bir stratejisinin olup olmadığı yönündeki soruyu şöyle yanıtladı:

 

ŞOVLARLA, İMAJLA İŞİMİZ YOK
”Bizim imajlarla, sloganlarla, şovlarla, reklamlarla işimiz yok. Biz çalışma insanıyız, halkımızın hizmetkarıyız. Gecemizle-gündüzümüzle, geldiklerinde bir kapıyla karşılaşmadan ardına kadar açık olan bir belediyeyle, onların tamamen, kendi bölgelerine ait insiyatifleri ve öngörülerinin tartışıldığı ve kararlaştırıldığı katılımcı belediyecilikle, objektiflikle, şeffaflıkla ve merkezi hükümetin de yalnız ve yalnız projeler üreterek, projeler üretmeyip de yerinde sayarak değil, gerek merkezi hükümetin gerek uluslar arası kuruluşların kredilerini temin ederek bir Trabzon daha kazandırabilmek için yola çıkmış bulunmaktayız. Bizim imajlarla, herhangi bir işimiz olmaz. Çalışırız, halka hizmet ederiz.”

 

SOKAĞI BİLMEK DEĞİL, HANGİ HİZMETİ GÖTÜRDÜĞÜNÜZ ÖNEMLİDİR

CHP Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız'ın, 'Sayın Gümrükçüoğlu Altıkaçtı Sokağı bilir mi' yönündeki söylemin hatırlatılması üzerine Gümrükçüoğlu şu yanıtı verdi: “Şu anda ben Soğuksu Mahallesi'nde ikamet ediyorum. Sayın CHP İl Başkanı ile herhangi bir polemiğe girmek istemiyorum. Ama ne tesadüftür ki, tabii olarak ben her sokağı bilemem ama o sokağı biliyorum. Çünkü çocukluğumda ben İlkokula Hacıkasım Mahallesi'nde kiracı iken otururken başlamıştım. Oradan Cudibey İlkokulu'na gidiyordum. O yol güzergahında, Hacıkasım Camii'nden çıktığınız zaman hemen yukarıya Boztepe'ye çıkan sokaktır Altıkaçtı sokağı. CHP İl başkanımız herhalde o sokağı söylerken Trabzon'un dokusunu kastetmiştir, ve Trabzon'un eski ailelerini kastetmiştir, ben de o ailelerden birinin çocuğuyum. Orada bu kuşakları yetiştiren çok kıymetli öğretmenlerimiz oturmaktadır. O veya diğer sokaklar, önemli olan o sokaklara biz belediyecilik olarak hangi hizmeti götürdük. Önemli olan halka belediyecilik hizmeti verirken, ona saygı duymak, onun hak ettiği belediyecilik erişimini sağlamaktır. Eğer siz şehrinizde hiçbir açılım yapamamış, yerinizde saymışsanız, bu bir yerde halka saygısızlık olarak nitelendirilir, bunun cevabını da halk size sandıkta verir.”

 

BALTA: KİMSEYİ GERİ ÇEVİRMEYİZ

Balta, aday adaylık sürecinin MKYK'nın kararına bağlı olduğunu söyledi. Kendilerinin de bu süreci yürüttüğünü belirten Balta, “Trabzon için ismi geçen bütün aday adayı arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerli. Daha önceki olumsuzlukları yaşamamak için arkadaşlarımızı istişare içinde, demokratik haklarını kullanmalarını istiyoruz. Aday adaylığı müracatlarında hiç kimseyi geri çevirme durumunda değiliz. Arkadaşlarımızın müracaatları bize onur ve gurur verir. Sonuç olarak demokrasinin güzelliği ve zenginliğidir. Aday adayları arkadaşlarımızın arasından birisi sonuçta aday olacaktır. Bizim düşüncemiz şu; sayın Başbakanımızın ağzından Trabzon Belediye Başkanı adayı kim açıklanırsa açıklansın, biz onunla birlikte yolumuza devam edeceğiz. Kim olursa olsun. Şu anda teşkilatlarımızın, milletvekillerimizin görüşü alınıyor. Bunların neticesinde kısa bir süre sonra da sayın Başbakanımız Belediye Başkan adayını açıklayacak. Halkımızın da bize vereceği destekle Allah nasip ederse Trabzon Belediye başkanlığını alıp, halkımıza yerel manada özlediği ve beklediği hizmetlere kavuşturacağız. Bu yolda emin adımlarla kimseye angaje olmadan gideceğiz. Adayımız kim olursa olsun onun etrafında yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun, 'AK Parti Trabzon'a ne hizmet yaptı' şeklindeki söylemlerine bir cevap verip vermeyeceği yönündeki soruya da İl Başkanı Muhammet Balta şu karşılığı verdi:

 

SANAL ALEMDE DOLAŞIYORLAR
”4.5 yıldan beri, sanal alemde, sanal söylemlerle, cek ve cak'larla zamanı geçirenler, yeri geldiğinde gerek bakanımıza gerekse milletvekillerimize hizmetlerde teşekkür edenler, şartlar değiştiğinde gündemi farklı yerlere doğru sürükleyip gerilim yaratmaya çalışıyor. Trabzon Belediyesi olarak hizmetlerde Hükümete yardımcı olduğunu beyan etti. Hatta Erzurum'dan gelen sanal mektuplarla Trabzon Belediyesi oralara da yardımcı olmuş. 4.5 yıl oldu hala biz sanal ve hayal aleminden kurtaramadık. Sanal alemde yapılan sanal hizmetleri, bazı medya kuruluşlarımız da sanal alemde birinci olarak ilan ediyorlar. Sanal alemde başarı, sanal alemde birincilik birbirini tamamlayan öğeler. Bu kısır çekişmelerle konuşmayacağız, biz bunları anlatmayacağız. Toplumda gerginliklere neden olmadan, halkımızın her kesimini kucaklayarak bundan önce olduğu gibi, yüzde 57 oy almış bir partinin mensupları olarak neler yaptık, neler yapacağız, zamanını da vereceğiz, projelerimizle halkımızın karşısına çıkacağız. Şunu söylemeyeceğiz; 2009 Mart'ından sonra projelere başlayacağız değil, biz halkın önüne çıkarken, önümüzdeki 5 yıl içinde neler yapabileceğimizi projelerimizle birlikte halkımıza vaat edeceğiz, vaat ettiklerimiz bizim için bir senettir, biz Trabzon'da söylediklerimizin hepsini yaptık, hatta vaat etmediklerimizi, Trabzon halkının menfaatine olan projeleri de bu dönemde gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonraki yapacağımız çalışmalarımızda belediye başkan adayımızı, siyasi parti mensupları olarak eksikleri ve yapacaklarımızı anlatacağız. Eksikler hatırlatıldığı zaman kimse bunu farklı mercilere çekmesin. Biz cenaze ve düğüne kimse gitmesin demiyoruz. Bunlar insanlığın gereğidir, doğrusuda budur. Biz cenazeye de düğüne de gidiyoruz. Bunun yanında yaşayan insanların ve gelecek nesillerin geleceğini ve Trabzon'un yaşanabilir bir kent olmasını, dünyadaki gelişmiş şehirler arasına girmesi için neler yapılması gerektiğini ve hangi projelerin geliştirilmesi gerektiğini bütün parti olarak düşünüyoruz. Bunları gerçekleştirdik, bundan sonra da neler yapabileceğimizi sanal alemde değil gerçeklerle halkımıza göstereceğiz.”

 

SİZ SÖZ VERDİNİZ BİZ YAPTIK

Balta, sanal alemde, yani sayın CHP mensubu belediye başkanının sanal alemde yaptığı projeler, şu eserleri onaracağız, hafif raylı sistem gelecek, hep gelecek zamanda gelecek, yaptık demiyoruz. Şunu bilmiyoruz ki yarına çıkacağımızın garantisi de yok. Gönül isterdi ki; 4.5 yıl içinde şunları gerçekleştirdik denmesini isterdik. Bazı basın organlarımız aday olmayan arkadaşlarımızı da işin içine alarak birinci ilan ediyorlar, biz bunu kastediyoruz. Halkımızı ve kamuoyunu  yanıltmamak lazım” dedi. Balta Canalioğlu'nun söylemine tepki göstererek, “AK Parti iktidarı ne yaptı derken iyi düşünmek lazım, AK Parti iktidarının yaptığı bu Sahil Yolu ve dolgu alanlarında siz yine sanal alemde 'Çöp sorununu çözdük' tabelasını oraya diktiniz. AK Parti iktidarı olmasaydı sizin o tabelayı dikecek yeriniz de olmazdı. AK Parti'nin neler yaptığını siz soramazsınız. Bu şehirde niye Atasu Barajı niye yapılmadı. Siz vaat verdiniz, Atasu'da da, sağlıkta da 2011'e hazırlıkta da AK Parti sorumluluğunun bilincinde hareket etti. Aldığımız oyun sorumluluğunu ve yükümüzün ağırlığını çok iyi biliyoruz. Halkımızı cek ve caklarla kandırmayacağız. Neler yapacağımızı adayımızla yola çıktığımızda Trabzon insanı çok iyi görecek” dedi.

 

Nurgül Günaydın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler