Gümrükçüoğlu hesap verdi!

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, göreve geldiğin günden buyana yaptığı çalışmaları değerlendiriyor.Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi'nin yeni binasındaki Çok Amaçlı Salon'da basın toplantısı düzenliyor. BASIN TOPLANTISI BAŞLADI

Gümrükçüoğlu hesap verdi!

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, göreve geldiğin günden buyana yaptığı çalışmaları değerlendiriyor.

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi'nin yeni binasındaki Çok Amaçlı Salon'da basın toplantısı düzenliyor.

 

BASIN TOPLANTISI BAŞLADI

Gümrükçüoğlu, "5 yıllık görev süresinin 5'te ikisini tamamladık. Bizden bu görevin sorumluluğunu istedi insanlar. Ne kadar yükseltirsek yaşam standartını kendimisi her parametrede nereye götürdüğünü ölçecek. Tüm Trabzon'la neler yapabileceğimizi göstermek istedim.

AKYAZI PROJESİ

"61 Proje sembol rakamıyla biz Trabzon'un önüne çıktık yetki istedik. Bu çalışma dönemimizi 24 aylık dönemi özetlemeye çalışacağım. Akyazı projesinin gerçekleşmesi için bütün gayretimizi göstereceğimiz söylemiştik. Bizim teknik projelerimizin sonrasında gençlik spor genel müdürlüğüyle yürütülen çalışmalar sonucuus 17 Şubat 2010 yılında başbakanın onayıyla TOKİ, Belediye, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın ve gençlik spor'un talimatıyla bir proje imzalandı bu devam da ettirildi. İlk olarak dolgu ihalesi yapıldı. 

660 bin metrekarelik alanı içeriyordu. 11 Aralık 2010 tarihinde ihale sonuçlandı. bu çerçevede bir futbol stadyumu yapılmış olacak. Trabzon'un ismine Trabzon'un spora verdiği desteğe layık olacak bir çalışma olacak.

AYASOFYA BÖLGESİ

Trabzon'un Belediye sınırlarının batısındaki bu büyük yatırımdan sonra şehre doğru gelelim Ayasofya'ya, burası SİT alanı oldu yaşam standartı düşük ya evlerimizi alın ya da SİT alanı olmaktan çıkardı denildi. Vaad ettiğimiz kültürel ayasofyanın ortaya çıkarılması için kentsel dönüşüme yönelerek kendilerinin bütün konutlarının yerlerinin ödenmesi önerisiydi. Ayasofya projesinde süratle yola devam ettik.

Nasıl iğneyle kuyu kazıldığını hangi şartlarla bu noktalarla buralara gelindiğini insanlarımız bilmelidir. Şuanda ayasofyanın etrafını seyredecek olursanız bazı binaların dışında tüm işlemler tamamlanmış durumda.

ZAĞNOS VADİSİ'NİN DURUMU

Zağnos Vadisi projesinin durumu ifade etmek lazım. Zağnos'un birinci etabı benden önce tamamlanmış idi. 250 konut rekroasyon için belirlenen süreç izlendi. Bugün bütün hemşehrilerimizin izlediği gibi konutlar Eylül 2011'de tamamlanmış olacak. Rekroasyon ise Ağustos ayında tamamlanmış olacak.

TABAKHANE VADİSİ'NİN DURUMU

Hak sahipleriyle 35 milyon liralık anlaşma yapıldı. Doğalgazın tamamlanmasıyla güneye açılan ana halterlerin gerçekleştirilmesiyle şehir o tarihi güzelliğine geri dönecektir.

İki vadinin ortasında kalan ortahisar bölgesinde Maraş Caddesi'nin İç Kale camiinin arasında kaldığı yer dün itibariyle bana gelen bilgiye göre bakanlık nezdinde yapılan çalışmalar sonucunda kentsel yenileme alanı olarak ilan edildi. 4 Nisan 2011 tarihinde.

ÇÖMLEKÇİ'DE NE OLUYOR?

Çömlekçi'de bir bina bile yıkılmadı. Tüm Türkiye'deki Trabzonlulara diyokrum. Çömlekçi kentsel dönüşümü gğerçeklmeştirilecekmtir. Orası tarihi limanıyla bütünleşen bir bina haline getirilecektir. Bugüne kadar bu süreç içerisinde boş durulmadı. Bizden hali hazır haritaların teslim edilmesi imar planının teslim edilmesi aşamalarını tamamlamış durumdayız. Bu son bölümün tamamlanması ile kentsel dönüşümün tartışılması dönemine getirilmiştir.

2011'in sonunda görüşmelere başlayıp 2012'nin yıkılmasına anlaşmalar ve ödemelerin yapılmasından sonra başlayacağız.

Trabzon'un halini herkes biliyor. 40 yıl öncesinde Tütün bahçeleri olan bir fatih mahallesi veya diğer mahalleremiz malesef çok iyi bir imar planı uygulaması yapılamamış bazı sokaklara ambulanslar giremiyor. Siz dedi işte bu kentsel dönüşümleri yaparsınız sizden sonra vazife alan varsa onlar da diğerlerini yapar sonra da Beşirli'ye başlarsınız dedi. Neden beşirlideki yapılaşmanın da ideal bir kentleşme olmadığını vurgulanmasıydı.

Çimento fabrikası 2014 yılına kadar süresi olan bir yerdir. 2014'ten sonra süresi yoktur. Bugün belediyenin ticari alan o imarın sanayi alanı olması için taleplerde bulunulmuştur. Biz sizin huzurunuzda diyoruz ki böyle bir teklife olumlu yaklaşmadık. Kendilerine başka yer teklif edilerek daha yaşanılabilir bir Trabzon için uğraşacağız.

TRAFİK SANTİM SANTİM İLERLİYORDU

Tanjant yolu üzerinde il özel idaresi milli eğitime tahsisli bir alanda trampayla devralınması çalışmaları var. Projesi hazırlanmış olan katlı otoparkı için hazinenin onayını bekliyoruz. Katlı otoparklarla donatmaktan başka bir çaresi yoktur Trabzon'un. Kavşak düzenlemeleri devam edecektir.

BOZTEPE YOLU

Erdoğdu yolu 2014 yılında hizmete girecektir. Başında olur ortasında olur tam olarak birşey diyemem. Boztepe yolunun tek şeritle olması dönüşün de kızlar manastırından yapılın tanjantla birleştirilmesi çalışmaları sürüyor.

Kalp Damar Hastanesi'nden Batı'ya doğru yapılacak olan Kanuni Bulvarı 12 Nisan 2011 yapım ihalesi gerçekleşecek.

Diğer açıklamaları görmek için ikinci sayfaya geçiniz

 

 

Teknik hizmetler binamızın sadece çevre düzenlenmesi çevre duvarının yapılması beklenmektedir. Derin deşarj sistemi hiç çalışmıyordu Trabzon'da. O atık suların denizin yüzeyine akıtılmaması gerekiyordu. Eğer insanlara bir saygınız varsa bunu düzeltecek ve çalışır hale getireceksiniz.

Güney Çevre Yolu

Güney Çevre Yolu süreç içerisinde bu şehre kazandırılacaktır. Bu yol transit geçişler için yapılması ciyetine gidilecektir. Bizim Terminal binamız 5 sene sonra değiştirilecek olsa da şehrin batı bölgesinde Akyazı bölgesine kaydırılacaktır.

ATASU BARAJI

Atasu barajının ana isale hattı DSİ tarafından yapılması için hemen hemen tüm işlemler tamamlanmıştır. İhale süreci bu aylar içerisinde yapılacaktır.

Bu projenin tamamlanması ile havzanın hiçbir şekilde kirlenmemiş olması gerçekleştirilecektir.

Bakanlıklarımızın kapısında onların desteğiyle yaşıyoruz. Bütün bu süre zarfında başlarken vaad ettiklerimle ilgili bu adam gökteki yıldızları vaad ediyor nasıl yapacak diye sorulduğunda ben yapabileceklerimin ne olduğunu bildiğim için susmayı ve icraatlarımla cevap vermeyi tercih ediyordum.

ÇÖPÇÜ KARDEŞLERİMLE YAPTIK...

Kaynakların tabiki Trabzon Belediyesi'nin kendi bütçesiyle yapması doğal olmazdı. Bu şehrin gece çöpünü süpüren kardeşimle beraber yaptık. Su kanalizasyondaki arkadaşlarımla yaptık. Müdür arkadaşlarımızın belli aralıklarla yaptığımız çalışmalarıyla yaptık. 

Başkan yardımcılarımla yaptık. Onlar aslında büyük gayretlerle bir takım halinde Trabzon'umuza sizlerle de beraber hizmet etmemizi sağladı. Biz meclis üyelerimizle yani kısacası herkesle bir takımız. Başarılı olmaya da devam edeceğiz.

BASIN TOPLANTISI SONA ERDİ.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset