Gül'ün süresine formül bulundu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi konusundaki tartışmalara son nokta yarın koyulacak. Uzun süre tartışılan "Gül'ün görev süresi 5 mi, 7 yıl mı" konusu, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin çıkarılacak kanuna konulacak "yürürlük maddesi" ile aşılacak

Gül'ün süresine formül bulundu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi konusundaki tartışmalara son nokta yarın koyulacak. Uzun süre tartışılan "Gül'ün görev süresi 5 mi, 7 yıl mı" konusu, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin çıkarılacak kanuna konulacak "yürürlük maddesi" ile aşılacak.

GÜL'Ü RAHATSIZ ETMEYECEK FORMÜL
Ankara siyaset kulisleri uzun zamandır bu tartışmayı sonlandıracak formül arayışındaydı.

Ancak bulunacak formülün, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü "rahatsız etmeyecek" şekilde oluşturulması üzerinde de çalışılıyordu.

Sonuçta Ak Parti kurmayları, konuyu "yürürlük maddesi" ile aşma yolunu seçtiler.

KOMİSYONDA YARIN GÖRÜŞÜLMEYE BAŞLANACAK
Buna göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminin esasları ve yöntemine ilişkin yarın TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülmeye başlayacak olan kanun taslağına bir "yürürlük maddesi" eklenecek. Yürürlük maddesine, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin kanunun "2014 yılında yürürlüğe gireceği" ifadesi konulacak.

Böylece, Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresini 5 ya da 7 yıl diye sınırlamak yerine, seçimlerin 2014'te yapılacağı kanunla belirlenmiş olacak.

Kanuna konulacak bu madde ile de Yüksek Seçim Kurulu'nun Anayasa değişikliğine dayanarak inisiyatif alıp, 2012 yılında Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini başlatmasının önüne geçilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset