Gülen ve Bahçeli mahkemelik oldu

Mahkemeye başvuran Gülen'in avukatları, Bahçeli'nin müvekkili hakkında yaptığı açıklamalarla kişilik haklarını ihlal ettiğini öne sürerek hukuka aykırılığının tespit edilmesi ve davalının kınanmasını istedi.Şişli Asliye Hukuk Mahkemesi'ne Gülen adına başv

Gülen ve Bahçeli mahkemelik oldu

Mahkemeye başvuran Gülen'in avukatları, Bahçeli'nin müvekkili hakkında yaptığı açıklamalarla kişilik haklarını ihlal ettiğini öne sürerek hukuka aykırılığının tespit edilmesi ve davalının kınanmasını istedi.

Şişli Asliye Hukuk Mahkemesi'ne Gülen adına başvuran avukat Orhan Erdemli, Devlet Bahçeli'nin siyasi çalışmalarını yürütürken son günlerde müvekkilini hedef alan bir takım suçlamalarda bulunmaya başladığını öne sürdü.

Dilekçede, Bahçeli'nin Fethullah Gülen'i kamuoyuna "Türkiye üzerinde ileri hedefleri olanlara zemin hazırlayan", bu konuda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra "Terörist başı ile beraber hareket eden", "Türkiye'nin yaşadığı rahatsızlıkların kaynağında yer alan" bir kişi olarak sunduğu belirtildi.

Davalı Bahçeli'nin, Fethullah Gülen aleyhindeki sözlerini düşünceyi açıklama hürriyeti kapsamında bir eleştiri olarak kabul etmenin mümkün olmadığı öne sürülen dilekçede, Bahçeli'nin iddialarını hukuken kabul edilebilir bilgi ve belgelerle ispat edemediği takdirde, bu iddiaların Gülen'in kişilik haklarını ihlal ettiği ve hukuka aykırı olduğunun tespitine ayrıca davalının hukuka aykırı bir biçimde Gülen'in kişilik haklarını ihlal etmesi nedeniyle kınanmasına karar verilmesi istendi.

 

BAHÇELİ NE DEDİ?

Kaset skandalları arkasında Gülen'in bulunduğu imasında bulunan ve sık sık okyanus ötesi diyerek ABD ve Gülen'i işaret eden MHP lideri Bahçeli son katıldığı bir TV programında da şunları söylemişti: "Türkiye Erdoğan, Gülen ve Öcalan eşkenar üçgenine hapsedilmiş durumda. Türkiye'nin konularına vakıf olabilmesi için Fethullah Gülen Türkiye'ye dönmeli. Bu aşamada sağlıklı değerlendirme yapmak, yol göstericilik için Türkiye'de bulunmasının daha iyi olacağı kanaatindeyim”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler