Gül'e MHP'den ilk tepki

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Tayip Erdoğan'ın milli maç nedeni ile Ermenistan'a gitme niyetlerinin Türk milletini derinden yaraladığını ifade eden MHP İl Başkanı Nihat Birinci, “Geçmişte Rusya tarafından Türkiye'nin Orta Asya Türklüğüne ulaşama

Gül'e MHP'den ilk tepki
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Tayip Erdoğan'ın milli maç nedeni ile Ermenistan'a gitme niyetlerinin Türk milletini derinden yaraladığını ifade eden MHP İl Başkanı Nihat Birinci, “Geçmişte Rusya tarafından Türkiye'nin Orta Asya Türklüğüne ulaşamaması amacıyla doğumuzda kurdurulan Ermenistan Devleti bugüne kadar kurdurulma amacını harfiyen yerine getirmiş bugünde aynı amaca dönük hizmetini emperyalizmin yanında eksiksiz yerine getirmiştir. Seksenli yıllarda yurtdışında görev yapan büyük elçilerimizi ve askeri ataşelerimizi öldürdüler.

Hemen akabinde içerde tehcir dönemimde Müslümanlığı kabul edip Anadolu'da kalan kripto Ermenilerinin bir kısmını örgütleyerek sözde Kürt kalkışması olan PKK, özde Ermeni meselesi giderek ülkemizin başına bela olup çok sayıda vatan evlatlarımızı şehit ettiler. Buradaki amaç vatan topraklarımızın bir kısmını Kürtçülük üzerinden Anadolu'dan ayırıp büyük Ermenistan'ı kurma hayalidir” dedi.

Sovyet Bloğu dağıtıldıktan sonra sözde bağımsız olan özde Amerika AB ve Rusya'nın kuklası olan bu ülke dünyanın çeşitli ülkelerinde yaptıkları propaganda ve baskı sonucu Türklerin Ermenilere soykırım uyguladığı yönündeki taleplerini yasa tasarıları olarak bu ülkelerin parlamentolarından geçirttiklerini söyleyen Birinci, “Anayasalarında Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesini Batı Ermenistan olarak kayıt altına aldılar. Ağrı dağını kendilerine sembol olarak seçtiler. Kardeş ülke olan Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal ettiler. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan böyle bir ülkeyi ziyaret etmek istiyorlar. Türk milletinin onurunu ilk başta Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan korumak mecburiyetindeler. Türk milleti sizden onurunu korumayı bekliyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset