Gül'e İlk Randevu Bahçeli'den

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, bugün muhalefeti ziyaret ederek "uzlaşma" arayacak. CHP, Gül'e hemen randevu vermezken, Erdoğan'ın telefonlarına yanıt vermeyen MHP lideri Bahçeli, randevu veren ilk parti oldu. Gül Bahçeli ile bugün 11.30'da görüşecek. MHP

Gül'e İlk Randevu Bahçeli'den

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, bugün muhalefeti ziyaret ederek "uzlaşma" arayacak. CHP, Gül'e hemen randevu vermezken, Erdoğan'ın telefonlarına yanıt vermeyen MHP lideri Bahçeli, randevu veren ilk parti oldu. Gül Bahçeli ile bugün 11.30'da görüşecek. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural oylamaya katılacaklarını belirterek "MHP olarak aday gösterme eğilimimiz devam ediyor" dedi. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da AKP'nin 3. turda kendi oyları ile cumhurbaşkanını seçebileceğini belirterek, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin yeni bir kaosa neden olmasını istemiyoruz" diye konuştu.

CHP: RANDEVU YOK
Gül'ün adaylığı CHP'yi memnun etmedi. CHP lideri Deniz Baykal, "Konuyu bugün değerlendireceklerini söyledi. Baykal, Gül hakkındaki "militan" değerlendirmesinde de ısrarını sürdürerek şöyle dedi: "Militan sözünü Sayın Gül'ü üzecek, ona saygısızlık anlamına gelecek bir deyim olarak kesinlikle düşünmedim. Bir ideolojik iç çemberin bilinçli bir üyesi. Yani malum tartışmalara girmek istemiyorum. Abdullah Bey'in öyle yazıları var ki o yazılar ancak çok ideolojik derin bir angajmanla yazılır. Bunlar sıradan ayaküstü söylenmiş sözler de değil."

DSP: ŞIK OLMADI
DSP Genel Sekreteri Masum Türker, " Uzlaşı ve diyaloğun cumhurbaşkanı adaylığının açıklanmasında olmaması şık olmadı" dedi.

DTP: ÖNYARGILI DEĞİLİZ
DTP de Gül'e Mardin Milletvekili ve Grup Başkanı Ahmet Türk Ankara dışında olduğu için hemen yanıt veremedi. Randevu gün ve saati daha sonra belirlenecek. Ancak Türk, "Şu anda bir şey söyleme şansına sahip değilim ama bir ön yargımız yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset