Gül'e GATA'da Ayakta Karşılama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)'daki mezuniyet töreninde, Meclis'te bulunmayan komutanlarla bir araya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın da katıldığı tören öncesi "Cumhurbaşkanının salona

Gül'e GATA'da Ayakta Karşılama

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)'daki mezuniyet töreninde, Meclis'te bulunmayan komutanlarla bir araya geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın da katıldığı tören öncesi "Cumhurbaşkanının salona girişinde ve uğurlanışında ayağa kalkılması" yönünde anons yapıldı.

Törene, Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu, TBMM Başkanı Köksal Toptan ile eşi, Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile eşi ve Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın eşi Filiz Büyükanıt katıldı. Törene katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, protokolle selamlaştıktan sonra yerine oturdu. Salonda "Cumhurbaşkanı ayakta karşılanır" anonsu ile birlikte herkes ayağa kalktı ve 11. Cumhurbaşkanı Gül yanında Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'la birlikte salona girdi.

Cumhurbaşkanı Gül, salona girişinde hazırlanan bir mikrofondan "Merhaba arkadaşlar" diyerek öğrencileri selamladı. Gül, salondan ayrılırken de "Allahaısmarladık arkadaşlar" diye seslendi.

Törene TBMM Başkanı Toptan ile Milli Savunma Bakanı Gönül'ün başı örtülü olmayan eşleri katıldı. Böyükanıt ve Başbuğ'un eşleri de törende hazır bulundu.

Tören'de neler oldu?

Törende konuşan GATA Komutanı Necati Özbahadır ve Dekan Tabip Tümgeneral Mehmet Zeki Bayraktar konuşmalarına başlarken "Sayın Cumhurbaşkanım" deme yerine "Sayın Cumhurbaşkanı" diye başladı.

Dönem birincisi Hava Tabip Eyüp Düzgün de "Sayın Cumhurkaşkanı" ifadesini kullandı.Dönem birincisinin ödülünü veren Cumhurbaşkanı Gül'e cılız bir alkış gelirken, dönem dördüncüsünün ödülünü veren Büyükanıt'a coşkulu bir alkış yükseldi.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, geçmiş yıllarda dönem birincisine diplomasını vermek için ayağa kalktığında cumhurbaşkanına cephe selamı veriyordu ancak bu yıl dönem birincisine diploma verirken Gül'e cephe selamı vermedi. Oysa önceki törenlerde Sezer'i başıyla selamlamıştı. Diploma veren diğer generaller de cephe selamını ağırlıklı olarak Büyükanıt'a verdi, bunu tercih etmeyen komutanlar da genel cephe selamı verdi.

28 Şubat'ta Sincan'daki tankları yürüten komutan olarak bilinen EDOK Komutanı Org. Erdal Ceylanoğlu ise sadece Büyükanıt'ı selamladı.

Cumhurbaşkanı Gül, protokolde bulunan herkesle tokalaşırken protokolün sağ tarafında ve uzağında bulunan Kara Kuvvetleri Komutanı ve Hava Kuvvetleri Komutanı'yla tokalaşmadı, ayrılırken de selamlaşmadı.

Konuşmada Gül'e mesaj mı var?

GATA Komutanı Necati Özbahadır'ın konuşma metni basına dağıtıldı. Özbahır mesajınıda şunları söyledi:

"TSK hiçbir grup hizip ya da çıkara hizmet etmez. Bütün varlığı Yüce Türk milleti içindir. TSK'nın hizmet aşkı, Atatürk ilke ve inkılaplarıyla birleşmiş, ayrım yapmadan vatan ve millet sevgisi duyan Cumhuriyetin temel kanunlarına sadık olanlarla birliktedir. Hizmet anlayışınız bu olmalıdır. Bu şerefin en iyi şekilde koruyacağınıza inancımız tamdır

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset