Gül'den İstiklal Marşı yorumu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bizler bugün bu topraklar üzerinde hür ve müstakil yaşıyorsak, büyük hedeflerimize doğru yürüyorsak, bunu İstiklal Marşı'nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan atalarımıza borçluyuz" dedi.Cumhurba

Gül'den İstiklal Marşı yorumu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bizler bugün bu topraklar üzerinde hür ve müstakil yaşıyorsak, büyük hedeflerimize doğru yürüyorsak, bunu İstiklal Marşı'nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan atalarımıza borçluyuz" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Kurtuluş Savaşı'nda Türk milletinin tarihe geçen büyük bir mücadele verdiğini, en zor şartlarda bile yılmadığını ve her şeyini ortaya koyarak vatanına sahip çıktığına işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, "Bu eşsiz mücadele vatan şairi Mehmet Akif'in yazdığı İstiklal Marşı'nın mısralarıyla ölümsüzleştirilmiştir" dedi.

İstiklal Marşı'nın milletin ezelden ebede giden yolculuğunu, ruh derinliğini, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, milli kimliğini, vatan sevgisini en müstesna biçimde anlattığını vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

"Mehmet Akif Ersoy'un güçlü kaleminden çıkan kelimeler milletimizi öyle derin, öyle kapsamlı tahlil etmiştir ki, onun dizelerinde herkes kendinden bir parça bulmuştur. Milli mücadelenin en çetin döneminde bu eşsiz anıt, milletimizin şahlanışının sembolü olmuştur.

Alçakgönüllü, vatanına aşık bir münevver olan Mehmet Akif, İstiklal Marşı'nı milletimize ve ordumuza armağan ederek tüm eserlerini topladığı Safahat'a almamış, ne kadar büyük bir vatansever olduğunu bu ince davranışıyla bir kez daha göstermiştir. 2011 yılının 'Mehmet Akif Yılı' olarak ilan edilmesi memnuniyet vericidir. Eminim ki, aziz milletimiz, Mehmet Akif'i, düzenlenecek geniş katılımlı faaliyetlerle en iyi şekilde yadedecektir."

"Bizler bugün bu topraklar üzerinde hür ve müstakil yaşıyorsak, büyük hedeflerimize doğru yürüyorsak, bunu İstiklal Marşı'nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan atalarımıza borçluyuz" diyen Gül, mesajından şunları belirtti:

"O gün savaş meydanlarında, vatanın her karışında verilen büyük mücadele bugün, bilimde, teknolojide, kültürde, sanatta, ekonomide, dış politikada, hayatın her alanında muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için sergileniyor. Bu hedefe ulaşmak şehitlerimize, gazilerimize ve ecdadımıza karşı en büyük sorumluluğumuzdur. Bizler gelecek nesillere daha güçlü, daha müreffeh bir ülke bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye her geçen gün daha da büyüyor ve dünyayla yarışını sürdürüyor.

Bu yarıştan kopmamak için birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek ortak geleceğimize doğru el ele yürümeliyiz. Ben tüm vatandaşlarımızın üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğinden ve Türkiye'nin muhakkak muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkacağından şüphe duymuyorum. İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, değerli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyor, vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler