Gül'den deniz feneri açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler 63. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere, özel uçak ANA ile ABD'nin New York kentine hareket etti. Cumhurbaşkanı Gül'ü, Esenboğa Havalimanı'ndan TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar, Cumhurbaşkanlığı G

Gül'den deniz feneri açıklaması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler 63. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere, özel uçak ANA ile ABD'nin New York kentine hareket etti.

Cumhurbaşkanı Gül'ü, Esenboğa Havalimanı'ndan TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Ankara Valisi Kemal Önal, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Emin Alpman ve Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz uğurladı.

Ziyareti hakkında gazetecilere bilgi veren Gül, Erdoğan'ın bazı gazetelerle ilgili boykot çağrısıyla ilgili soruyu "Siz de takdir edersiniz ki bu siyasi konulara girmem doğru olmaz. Siyasetin zaman zaman nasıl yükseldiğini, nasıl azaldığını biliyoruz" şeklinde yanıtladı.

Gül, Deniz Feneri davası ile ilgili sorulara da yanıt verdi: ''Türkiye'de savcılar, hakimler, bağımsız mahkemeler var. Bildiğim kadarıyla savcılar zaten bu konuyla ilgili bazı işlemler yapıyorlar. Ramazan ayı yardımlaşma ayıdır. Bu tip polemiklerin halkımızın yardımlaşmasını önlememesi lazım. Herkesin yardımlarını en iyi şekilde muhataplarına ulaştırmaları için titiz davranmaları şüphesiz ki doğrudur. Halkımızın yardımlaşma arzusunun ve yardımlaşma geleneğinin eksilmemesi lazım.''

Gül, ''Deniz Feneri ile ilgili tartışmaların bazı Anayasal kurumları da içine alacak şekilde boyutlanması sizin açınızdan bir rahatsızlık oluşturdu mu'' sorusunu yanıtlarken de ''Bütün bunların netleşmesi gerekir'' dedi.

Türkiye'de savcıların ve bağımsız mahkemelerin olduğunu tekrarlayan Gül, ''Bunlarla ilgili tüm şüpheleri giderici gerekli yasal araştırmalar, soruşturmalar yapılacaktır. Kimse birden suçlu ilan edilemez ama bazı şüphelerin netleştirilmesi için Türkiye'de organlar vardır. O açıdan her şeyin incelenmesini ve neticesinin kamuoyuna net bir şekilde açıklanmasını doğru buluyorum'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler