Gül'den Bahçeli'ye kaset yanıtı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisine yönelik şantaj ve kaset komploları konusunda zamanında gerekli tepkiyi vermediği yönündeki eleştirilerini acaba nasıl karşıladı? Bahçeli'nin görüş ve eleştirileri karşısında ne düş

Gül'den Bahçeli'ye kaset yanıtı!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisine yönelik şantaj ve kaset komploları konusunda zamanında gerekli tepkiyi vermediği yönündeki eleştirilerini acaba nasıl karşıladı? Bahçeli'nin görüş ve eleştirileri karşısında ne düşünüyor?

Bu sorulara birinci elden yanıt alabilmek için dün Cumhurbaşkanı Gül'ün Basın Danışmanı Ahmet Sever'i aradık.

Sever, "Sorularınızı sayın Cumhurbaşkanı'na arz edeyim" dedi

BAHÇELİ'NİN TAVRINI YADIRGADI
Daha sonra arayan Sever, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Bahçeli'nin eleştirileri konusunda yaptığı değerlendirmeyi şu şekilde aktardı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünkü açıklamasını ve tutumunu 'yadırgadığını' söylemiştir. Cumhurbaşkanı'nın kaset komploları, kaset siyaseti konusundaki tutumu başından itibaren son derece açık ve net olmuştur. Daha bir yıl önce Deniz Baykal kasedi ortaya çıktığında ilk tepkiyi veren Sayın Cumhurbaşkanı olmuştur, bu tür kasetlerin siyaseten kullanılmasını son derece çirkin bir yöntem olarak gördüğünü açıklamıştır.

CUMHURBAŞKANI GELİŞMELERİ YAKINDAN İZLEDİ
Keza MHP ile ilgili kasetler daha ortaya çıkmadan, şantaj ve tehdit başladığında o günün üst düzey bir MHP yöneticisi sayın Cumhurbaşkanı'ndan randevu alıp ziyaretine gelmiştir. O MHP yöneticisinin konuyla ilgili endişelerini paylaşması üzerine sayın Cumhurbaşkanı, devletin ilgili birimlerini çağırarak bu konuya özel hassasiyet gösterilmesini ve gerekli önlemlerin süratle alınmasını istemiştir. Cumhurbaşkanı, bu konuyu yakından izlemeye devam etmiş ve basınla ilk karşılaşmasında da bu tip şantajların hem çirkin, hem de tehlikeli olduğunu ve bunlara prim verilmemesi gerektiğini vurgulamıştır..."

Peki Cumhurbaşkanı'nın bu kadar hassasiyet gösterdiği, devletin ilgili birimlerini hemen harekete geçirdiği bu skandal konusunda Bahçeli niye bu kadar suçlayıcı bir ifade kullanmayı tercih etti?

Cumhurbaşkanı'nın girişimlerinden habersiz olması düşünülemez. Çünkü, MHP'ye internet üzerinden kaset şantajı yapıldığı günlerde daha ortada kaset yokken önemli bir MHP yöneticisi randevu isteyip Köşk'e çıkmıştı.

KİM BU MHP YÖNETİCİSİ?
Cumhurbaşkanlığı bu konuda bilgi vermiyor. Ancak Ankara kulislerinde bu ismin kimliği biliniyor. Dün sözkonusu isimle bir telefon konuşması yaptık. İsminin açıklanmasını istemiyor. Ancak şu kadarını söyleyebilirim; o MHP yöneticisi bugün yönetici değil, MHP'de de değil. Kendisiyle ilgili herhangi bir kaset yayınlanmış değil, ama kaset ve şantaj kurbanı.

Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşme Bahçeli'nin bilgisi dahilinde olmuş. Görüşmeden sonra da Bahçeli'ye neler konuştuklarını, Cumhurbaşkanı'nın meseleye gösterdiği hassasiyeti, devletin bazı üst düzey yöneticilerine verdiği talimatları aktarmış.

Yani Bahçeli Cumhurbaşkanı Gül'ün kasetler konusunda gösterdiği hassasiyeti biliyor.

Ama buna rağmen Cumhurbaşkanı'nı eleştirip tepki göstermesi muhtemelen devlet organlarının zamanında ve etkili tedbir alamayışına.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler