Gül Temaslarını Tamamladı

TBMM'de temsil edilen partiler ile bağımsız milletvekillerine yaptığı ziyaretleri tamamlayan 11. Cumhurbaşkanı adayı, AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, "Bundan sonra bütün görev, yüce Meclise düşmektedir. Yüce Meclisin değerli üyeleri, kararı na

Gül Temaslarını Tamamladı

TBMM'de temsil edilen partiler ile bağımsız milletvekillerine yaptığı ziyaretleri tamamlayan 11. Cumhurbaşkanı adayı, AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, "Bundan sonra bütün görev, yüce Meclise düşmektedir. Yüce Meclisin değerli üyeleri, kararı nasıl verirlerse, onu hepimiz saygı ile karşılayacağız" dedi.

TBMM'de, ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve Bağımsız Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'ı ziyaret ederek, adaylığı için destek isteyen Gül, daha sonra basın mensuplarına kısa açıklamada bulundu.

Abdullah Gül, adaylığını açıkladığı basın toplantısında, "şayet seçilirse, nelere dikkat edeceğini, nasıl bir cumhurbaşkanı olacağını kamuoyu ile paylaştığını" ifade ederek, bütün siyasi partilerden randevu istediği ve biri hariç, grubu olan siyasi partileri ziyaret ettiğini söyledi. Mecliste tek milletvekili olan siyasi partileri ve bağımsız milletvekillerini de ziyaret ettiğini anlatan Gül, "Herhalde bu demokrasinin Türkiye'de ne kadar iyi çalıştığına en iyi örnektir ve bunun iyi bir tecrübe olduğunu görüyorum" diye konuştu.

Sadece siyasi partileri değil, Türkiye'nin önemli sivil toplum örgütlerini de ziyaret ettiğini anımsatan Gül, "Çünkü cumhurbaşkanı Anayasamıza göre bütün Türk milletini temsil eder. Herkese eşit mesafede olur, tarafsız olur. Bunlardan güç alarak, işçi, işveren ve memur sendikalarını ziyaret ettim. Bugün Barolar Birliği'ni ziyaret ettim" dedi.

"FAYDALI GÖRÜŞMELER YAPTIM"

Siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerin, "gayet mutlulukla ve memnuniyetle" ziyaretlerini kabul ettiğini ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Hepsiyle çok faydalı görüşmeler yaptım. Hepsi 'hayırlı olsun' dediler.

Hepsi yaptığım ziyaretlerin ne kadar doğru olduğunu söylediler.

Kendileriyle görüşlerimi paylaştım. Hiçbir ayrım yapmadan, bu ziyaretleri yapmaktan ayrıca büyük bir mutluluk duydum.

Şimdi bundan sonra bütün görev yüce Meclise düşmektedir. Yüce Meclisin değerli üyeleri kararı vereceklerdir. Kararı nasıl verirlerse, onu hepimiz saygı ile karşılayacağız." Düşüncelerini kamuoyu ile paylaşmasına katkı veren basın mensuplarına teşekkür eden Gül, "Bundan sonrası inşallah memleketimiz, ülkemiz, bütün halkımız için hayırlı olur" dedi.

Gül, bir gazetecinin "Bugün evlilik yıl dönümünüz. Cumhurbaşkanı seçilebilmek için 27 oya ihtiyacınız var. Uğurlu gelecek mi?" sorusuna, "Söyleyeceklerim bu kadar" karşılığını verdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset