Gül İdeal Adayımız

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'den cumhurbaşkanı adayı Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'e inandıklarını ve güvendiklerini belirterek, "Anayasamızda belirtilen nitelikleri taşımanın yanı sıra kişisel özellikleriyle cumhu

Gül İdeal Adayımız

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'den cumhurbaşkanı adayı Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'e inandıklarını ve güvendiklerini belirterek, "Anayasamızda belirtilen nitelikleri taşımanın yanı sıra kişisel özellikleriyle cumhurbaşkanlığı için ideal bir adaydır" dedi.

Partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından parti genel merkezinde toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin son gelişmeleri değerlendirdiklerini belirterek, "22 temmuz genel seçimlerini nasıl olgunlukla tamamladıysak, Cumhurbaşkanlığı seçimini de aynı demokratik nezaket ve olgunlukla tamamlayacağız" diye konuştu.

"Abdullah Gül'ün bilgisi, tecrübesi, donanımı, kariyeri, karizması, içerde ve dışarda gördüğü itibar ve hüsnü kabul ile bu yüce makamı layıkıyla temsil edecek bir devlet adamı olduğunu" söyleyen Başbakan Erdoğan, "Seçildiği takdirde kendisine destek verenler kadar vermeyenleri de kucaklayacağından, tarafsızlık ilkesine uygun olarak hiçbir ayrıma gitmeksizin tüm fertleri bir ve bütün olarak temsil edeceğinden kimse şüphe duymamalıdır" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın öne çıkan diğer ifadeleri şöyle:
-"Hızımızı yavaşlatacak tek engel, toplumsal barışımızı zayıflatmak, huzur ve istikrarımızı bozmaktır. Bu kritik aşamada hepimize düşen sorumluluklar var."
-"Birlik ve beraberliğimizi her şeyin üstünde tutmak mecburiyetindeyiz. Ben buna 'büyük uzlaşma' diyorum. Böyle bir uzlaşma, ancak ortak hedef ve değerler etrafında sağlanabilir."

-"Bizim ortak hedefimiz güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealidir. Gelin cumhuriyetimizin temel nitelikleri, milletimizin değerleri ve gelecek hedeflerimiz etrafında birleşelim. Kimse kimseyi dışarıda bırakmasın. Büyük uzlaşmayı sağlayamamak, Türkiye'ye yapılacak en büyük kötülüktür."

-"Abdullah Gül bey, Türkiye'nin tüm beklenti ve hassasiyetlerine göre davranabilecek basiret ve duyarlılığa sahiptir."

-"Bugüne kadar edindiği devlet tecrübesiyle ihtiyat ve hassasiyetlerini çok iyi bildiği kurumlarımızın eş güdüm ve uyum içinde çalışmasına katkıda bulunacaktır."


-"Bütün siyasi partilerimiz milletimizden aldıkları temsil yetkisini TBMM çatısı altında kullanmalıdır."

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler