Gül İçin 23 Bin Gül

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güneydoğu gezisinin ikinci gününde, Van'ın Başkale ilçesi ile Hakkâri'yi ziyaret etti. Vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Cumhurbaşkanı Gül'ün yollarına güller döküldü. Yüksekova'da askerlerle karavanadan yiyen, vatanda

Gül İçin 23 Bin Gül

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güneydoğu gezisinin ikinci gününde, Van'ın Başkale ilçesi ile Hakkâri'yi ziyaret etti. Vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Cumhurbaşkanı Gül'ün yollarına güller döküldü. Yüksekova'da askerlerle karavanadan yiyen, vatandaşlara hitap eden Gül, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

YOLUNA GÜLLER SERİLDİ
Cumhurbaşkanı Gül, dün Van İskele Öğretmenevi'nde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AKP milletvekilleri, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay ve Belediye Başkanı Burhan Yenigün ile sabah kahvaltısı yaptıktan sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Sikorsky tipi helikopterle Van'ın Başkale ilçesine geçti.

Başkale'de 4'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na inen Gül, ilçe merkezine geçti. Yol boyunca vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Gül için Başkale Belediye Başkanı Ejder Yağızer tarafından alınan 23 bin gül, yollara serildi. Vatandaşlar da ellerinde gülleri Gül'ün aracının üzerine attı.

11 KOÇU BAĞIŞLADI
Gül, 11'inci Cumhurbaşkanı olması nedeniyle kendisi için kurban edilmek üzere hazır bekletilen 11 koçu bağışladı ve yatılı ilköğretim bölge okuluna verilmesini istedi. Gül, burada küçük çocukları sevdi, vatandaşların elini sıktı.

Gül, Başkale'de Jandarma Kışlası'nı ziyaret ettikten sonra Hakkâri'nin Yüksekova ilçesine geçti. Yüksekova'da vatandaşlara hitaben kısa bir konuşma yapan Gül şunları söyledi: " Benim şahsıma göstermiş olduğunuz bu sevgi ve muhabbet, devletimize ve milletimize gösterilmiş sevgi ve muhabbettir. Devletimizin bütün imkanları sizlerin hizmetindedir. Yeter ki hepimiz huzurlu, kardeşlik duyguları içinde birbirimizi sevelim, kucaklayalım. O zaman göreceksiniz ki yılların ihmali en kısa süre içerisinde bitecek, hizmetler ayağınıza kadar gelecektir."

Gül, Hakkâri'dei se sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Valilik balkonundan Hakkârililere seslenen Gül, "Bu sevgi bu muhabbet beni çok hislendirdi. Bunu gittiğim her yerde görüyorum. Bu ülkenin kardeşlik duygularını pekiştiriyor. Bütün milletimizi hep beraber mutlu edeceğiz" dedi.

Hakkâri'de sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bölgenin sorunlarını ve sivil toplum örgütlerinin taleplerini dinledi. STÖ temsilcileri Gül'e raporlar sundu. Cumhurbaşkanı Gül de önceki toplantılarla olduğu gibi kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler