Gül G.Doğu'ya Erdoğan Tatile

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bugün dört günlük Güneydoğu gezisine çıkarken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da birkaç gün içinde tatile çıkmayı planlıyor.Erdoğan TBMM'nin ekime kadar tatile girmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı seçiminin yorgun

Gül G.Doğu'ya Erdoğan Tatile

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bugün dört günlük Güneydoğu gezisine çıkarken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da birkaç gün içinde tatile çıkmayı planlıyor.

Erdoğan TBMM'nin ekime kadar tatile girmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı seçiminin yorgunluğunu küçük bir tatille atacak. Bugün akşama kadar Ankara'da yoğun görüşme trafiği sürdürecek olan Erdoğan'ın birkaç gün içinde tatile çıkacağı öğrenildi.

Başbakanlık kaynakları Erdoğan'ın gideceği yer konusunda bilgi vermezken “Başbakanımız birkaç gün dinlenebilir'' demekle yetindi. Erdoğan böylece Ramazan ayının ilk günlerini de tatilde dinlenerek geçirecek.Erdoğan daha önceki tatillerini Antalya ve Ekinlik Adası'nda geçirmeyi tercih etmişti.

Sivil Anayasa kampı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat başkanlığındaki sivil anayasa komisyonu da taslağa son şeklini vermek için kampa giriyor. Erdoğan'ın da bir bölümüne katılacağı kampın perşembe günü başlaması planlanıyor.

Kampa, AKP'nin hukukçularının yanı sıra taslağı hazırlayan Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığında 6 kişiden oluşan akademisyenler de katılacak. AKP'liler ve akademisyenler tartışmalı taslağa son şeklini verecek.

Başta laiklik tanımı, Cumhurbaşkanı'nın yetkileri, zorunlu din dersi gibi kritik başlıkların nasıl düzenleneceği bu toplantılarda netleştirilecek. Kampın Kızılcahamam ya da Abant gibi bir yerde yapılmasının planlandığı öğrenildi. AKP, kampın ardından ortaya çıkacak metni sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin görüşüne sunacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset