Gül etnik bölücülere cesaret verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MGK bildirisinde Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dilinin Türkçe olduğu gerçeğini değiştirmeye yönelik hiçbir girişimin kabul edilmeyeceğinin bilinmesi gerektiğine dikkat çeken ifadelere herkesten önce Cumhurbaşkanı'nın uyma

Gül etnik bölücülere cesaret verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MGK bildirisinde Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dilinin Türkçe olduğu gerçeğini değiştirmeye yönelik hiçbir girişimin kabul edilmeyeceğinin bilinmesi gerektiğine dikkat çeken ifadelere herkesten önce Cumhurbaşkanı'nın uyması gerektiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı Gül, iki dilli belediye hizmet uygulamasının birçok örneğini sergileyen ve bölücülüğün odağı haline gelen Diyarbakır belediyesini ziyaret ederken bunu unutmuştur" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır ziyaretiyle ilgili eleştirilerini dile getirdi. Geçen hafta yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yayınlanan bildiride tek millet, tek bayrak, tek devlet ve tek vatana dönük vurguların, yalnızca sözde kaldığını öne süren Bahçeli, sonuçsuz ve samimiyetten yoksun Kurul kararlarının, göz boyamak ve Türk milletinin milli hislerini istismar etmek için kurgulandığının açık olduğunu ifade etti.

MGK kararları arasında Türkçe'nin öne çıkarılmasının, Cumhurbaşkanı'nın karşılama törenleri sırasında pankartlarda ve afişlerde Türkçe dışındaki bir dilin kullanılmasıyla çiğnendiğini ve anlamsız hale geldiğini söyleyen Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada Diyarbakır belediyesine yapılan ziyaret öncesi ve sonrasında iki dilli tabelaya rastlanmadığı ve karşılama törenleri sırasında Türkçe afişlerin dışında pankart görülmediği ifadelerinin hiçbir hükmünün bulunmadığını vurguladı. Bahçeli, Cumhurbaşkanı'ndan bir açıklama beklediklerini ifade etti.

Bahçeli şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı'nın başkanı olduğu MGK'nın, 2010 yılının son toplantısından sonra yapılan açıklamada Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dilinin Türkçe olduğu gerçeğini değiştirmeye yönelik hiçbir girişimin kabul edilmeyeceğinin bilinmesi gerektiğine dikkat çeken ifadelere herkesten önce Sayın Cumhurbaşkanı'nın uyması ve saygı göstermesi gerekli ve kaçınılmazdır. Cumhurbaşkanı Gül, iki dilli belediye hizmet uygulamasının birçok örneğini sergileyen ve bölücülüğün odağı haline gelen Diyarbakır belediyesini ziyaret ederken bunu unutmuştur. Bunu sonucu MGK bildirisi bizzat Cumhurbaşkanı tarafından delinmiş, sıfırlanmış ve hükümsüz hale gelmiştir.

"Ankara'da Türkçe diyen sayın Cumhurbaşkanı, bu sözlerini Diyarbakır'daki tutum ve davranışlarıyla boşa çıkarmış ve devletin itibarını deyim yerindeyse yerlere sermiştir. Merakımız, yanı başında sallandırılan afişlerdeki farklı bir dili farkedemeyecek kadar gerçeklerden kopan birisinin, ettiği yemine bağlı kalarak Türkiye Cumhuriyeti'nin şan ve şerefini bundan sonra nasıl koruyacağıdır".

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset