Gül Ermenistan'a gidiyor

Abdullah Gül, Ermenistan'a giden ilk Cumhurbaşkanı olacak.Cumhurbaşkanlığı internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:"Bilindiği gibi Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Sayın Cumhurbaşkanımızı Erivan'da oynanacak olan Türkiye-Ermenistan Dünya Kupası

Gül Ermenistan'a gidiyor

Abdullah Gül, Ermenistan'a giden ilk Cumhurbaşkanı olacak.

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Bilindiği gibi Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Sayın Cumhurbaşkanımızı Erivan'da oynanacak olan Türkiye-Ermenistan Dünya Kupası Grup Elemesi Futbol karşılaşmasını izlemek üzere Ermenistan'a davet etmiştir.

Anılan maç, sportif bir karşılaşmanın ötesinde, önemli fırsatlar sunan bir anlam taşımaktadır. Özellikle Kafkasya bölgesi halklarını endişeye sevkeden gelişmelerin yaşandığı bir dönemde ortaya çıkan bu imkanın tüm taraflarca en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanılmaktadır. Bu maç vesilesiyle yapılacak bir ziyaretin bölgede yeni bir dostluk ikliminin oluşmasına da katkıda bulunabileceği düşünülmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu anlayışla daveti kabul etmiştir.

Sözkonusu maçın ortak tarihi olan iki halkın yakınlaşmasının önünü tıkayan unsurların ortadan kaldırılmasına ve yeni bir zemin hazırlanmasına vesile teşkil edeceğine inanılmaktadır. Bu ziyaretin iki ülke halklarının birbirlerini daha iyi anlamaları için bir fırsat oluşturacağı ümit edilmektedir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset