Gül Dünya Basınında Flaş Haber

Uluslararası ajanslar, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesini flaş haber olarak duyurdu.İngiliz Reuters haber ajansı, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın, Gül'ün 339 oyla Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı olarak seçildiği

Gül Dünya Basınında Flaş Haber

Uluslararası ajanslar, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesini flaş haber olarak duyurdu.

İngiliz Reuters haber ajansı, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın, Gül'ün 339 oyla Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı olarak seçildiği yönündeki açıklamasını aktardı.

Reuters, seçim sürecini de anlattığı haberinde, Gül'ün AK Parti'nin iktidara geldiği 2002'den bu yana kendisini saygın bir diplomat olarak kabul ettirdiğini, Türkiye'nin AB ile üyelik müzakerelerinin başlamasını sağladığını yineledi.Amerikan AP ajansı da ül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesini acil haber olarak verdi.

AP de haberinde TBMM Başkanı Toptan'ın oylama sonundaki açıklamasını yayımladı.AFP'de oylama sonucunu flaş haber olarak duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset